Dodaj do ulubionych

echo serca płodu

06.07.08, 20:57
Witam,
Czy któraś z was miała może robione eho serca płodu? Jak je sie wykonuje?

Miałam wrodzoną wadę serca i kontrolnie mam wykonac to badanie,żeby wykluczyć
wadę u dzidziusia...

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • madzienka82 Re: echo serca płodu 06.07.08, 21:35
      Witam, ja też mam wadę serca wrodzoną i musiałam na to spojrzeć, ale kazano mi
      to zrobić w 21 tygodniu ciąży. Szczerze to było to wykonane równocześnie z
      badaniem połówkowym. Polegało na tym,że on słuchał na "trochę" lepszym usg ( a
      moze inaczej się to nazywało, ale wyglądało jak usgsmile) i on sprawdza jak pracują
      komory.Nie masz sie czego obawiać. Lekarz powiedział,zę tak naprawdę to jeśli
      jest wada i to widoczna to są w stanie wykryć w czasie badań prenatalnych, ale
      ogólnie większość wad (jeśli takowe są) są wykrywane po narodzinach.Ale
      pocieszył mnie, więc mogę pocieszyć i Ciebie,że to raczej nie jest
      dziedziczne-wady serca.Więc jeszcze raz-nie masz się czego obawiać. Pozdrawiam i
      życzę udanego badania,
      • konefka29 Re: echo serca płodu 06.07.08, 22:07
        Ja mialam robione echo serca w 20 tc ze wzgledu na wade serca u starszej corki.
        Wyglada to bardzo podobnie do usg, ale wykonuje sie to duzo bardziej
        skomplikowanym aparatem i powienien je wykonywac specjalista kardiolog. Ja to
        robilam w Waszawie na Agatowej u dr Dangel, jednej z najlepszych specjalistek na
        swiecie w tej dziedzienie.
    • jayin Re: echo serca płodu 07.07.08, 10:07
      My byliśmy na połówkowym w 20 tc.
      Ale na echo serca nasz dr szpecjalista kazał przyjśc dopiero około 30 tc. - ponoć wtedy dużo lepiej widać i słychać już wszystko.

Tylko teraz czytam i się zastanawiam - dlaczego tak późno nam zlecił to badanie? Hmm...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka