Dodaj do ulubionych

dziecko i gry internetowe, prepaid

14.10.09, 15:44
czy dziecko/nastolatek 12-15letni moze legalnie korzystać z tak zwanych kart
prepaid, do dokonywania (dla mnie czarna magia) oplat za gry online, bo on gra
w jakies plemiona czy cos takiego, i tam sie cos dokupuje, ja mu przelewów
robić nie bede, a z sms cos jest nie tak wg niego, i mowil ze sa wlasnie takie
opcje
?
Obserwuj wątek
    • verdana Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 14.10.09, 15:58
      A dlaczegoz by nie mógł?
      • truscaveczka Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 14.10.09, 16:20
        Prawnie to musi mieć skończone 13 lat. Wtedy nawet konto w banku może założyć
        sobie smile
      • elmo.ja Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 15.10.09, 00:52
        bo niepelnoletni karty kredytowej nie dostanie, a konto bankowe to tylko jako
        podkonto, i nawet nie wiem czy mozna robic wtedy przelewy
        wiec pytam o prepaid,
        duzo mlodzierzy z tego korzysta?
        • matiooo Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 15.10.09, 19:28
          Prepaid jest jak "zdrapka" do komórki, więc nie trzeba mieć +13 lat, aby ją
          kupić. Wystarczy pójść do kiosku lub do sklepu Vobis i poprosić o takie
          "doładowanie" Paysafecard a następnie wklepać kod PIN na stronie plemiona.pl i już.
          • jamminson Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 17.10.09, 23:03
            bylem dzisiaj w kiosku pod domem i sprzedawca nie wiedzial o co mi chodzi. W
            zwyklym kiosku taki paysafecard dostane?
            • zuzanka89 Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 18.10.09, 00:50
              Lepiej chyba w sklepie z grami. Moze spubuj na oficjalnej stronie
              gry sprawdzic jakich maja dystrybutorow?
              • elmo.ja Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 18.10.09, 01:06
                za rada Twoja wlasnie poszedlem i na ich oficjalnej stronce jest taki mini
                lokalizator, on pokazuje po adressie w jakich punktach dokladnie mozna nabyc te
                doladnowanie
                bylo to dla mnie tez istotne, to w sensie gdzie to mozna kupic i czy latwo, bo
                zeby dzieciak nie ganiał na drugi koniec miasta bo bon, a jesli jest pare i
                chyab ilosc rosnie tych punktów to lepiej
                • jamminson Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 18.10.09, 17:39
                  O super, dzieki wielkie za ten lokalizator. Szczerze mowiac to troche mi tych
                  punktow z paysafecardem znalazlo, jutro pojde i kupie karte. Jeszcze raz
                  dziekuje i pozdrawiam.
                  • matiooo Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 19.10.09, 20:30
                    Nie ma za co. Od razu możesz sobie poczytać o konkursie "Nie zawiedź swojego
                    bohatera". Może akurat wygrasz nowy komputer dla dziecka. smile
                    • elmo.ja Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 21.10.09, 01:13
                      ja tez dzieki za pomoc, troche mi sie rozjasnilo w glowie, juz stary, na innym
                      systemie finansowym wychowany, nie do pomyslenia byly wtedy wirtualne pieniadze,
                      a tu masz, trzeba bylo kiedys zainwestowac w nietuzinkowe rozwiazania dzis
                      bylbym bogaczem smile
                      a dzieciakowi powiem o konkursie, moze cos wygra, i bedzie tym samym komputerek
                      na swieta na prezent, bo dzieciak moze zagrac w ten konkurs paysafecard?

pozdr
                      • matiooo Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 21.10.09, 20:19
                        Konkurs jest od 18 lat. Wiec sam zglosic sie nie moze, ale skoro wspominasz o
                        swietach to i moze nawet lepiej, bo jesli wygrasz to bedzie niespodzianka wtedy.
                        W koncu o to chodzi w swiatecznych prezentach prawda? wink
                        • elmo.ja Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 23.10.09, 02:53
                          no w sumie to nie pomyslalem ze trzeba byc pelnoletnim, bo tu mowilismy ze te
                          paysafecard to nawet dla 12sto latka mogą byc, i smialo moze nimi placic, ale
                          konkurs to jednak wygrana wartosciowa, ok, nevermind
                          sam sie tam zapisze
                          pozdr
                          • jamminson Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 26.10.09, 20:08
                            Bylem, chodzilem i kurcze ciezko.. Sprzedawcy nie wiedza, ze takie cos istnieje.
                            W Vobisie nie ma problemu, ale w tych mniejszych kioskach, sklepach, no masakra
                            po prostu. Tez mieliscie takie przygody? Czy tylko u mnie w miescie sa problemy
                            z kupnem?
                            • elmo.ja Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 27.10.09, 23:57
                              a na stronce paysafecard nie ma jakiegos FAQ na ten temat, co robic jak co
                              innego mowi lokalizator a co innego twierdzi sprzedawca?
                              • rocky-1 Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 30.03.10, 15:22
                                Dziwne, jak korzystam zawsze z lokalizatora i pȯki co nie miałem
                                problemȯw z kupnem, może sprzedawcy sami, nie wiedzą, że wogȯle mają
                                paysafecard w swoim asortymencie?
                                • rocky-1 Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 01.04.10, 08:44
                                  Ja wczoraj sobie sprawdzałem stan konta na stronie, wpadł mi do
                                  głowy pomysł, jak sobie poradzić z tym, że niektȯrzy sprzedawcy sami
                                  nie wiedzą, że mają paysafecard do sprzedaży. Moja rada dla
                                  wszystkich, co mają podobne problemy, to poprostu wydrukować sobie
                                  wzȯr kuponu, ktȯry znajduje się na stronie paysafecard. Może, jak
                                  sprzedawcy zobaczą, jak to konkretnie wygląda, to będzie im łatwiej
                                  to znaleść.
                                  • nowa_nudziara Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 07.04.10, 12:13
                                    nie rozumie calkiem, jak to moze byc, ze sprzedawcy nie wiedza, ze
                                    maja paysafecard? CO ty opowiadasz?
                                    • rocky-1 Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 08.04.10, 09:14
                                      Czytająć poprzednie wpisy, zauważyłem, że niektórzy mają takie
                                      problemy. Sam wprawdzie się z czymś takim nie spotkałem, ale
                                      przypuszczam, że niektórzy sprzedawcy nie zdążyli się jeszcze
                                      zapoznać z paysafecard i dlatego sami nawet nie wiedzą że ją mają.
                                      Dlatego myśle że wydrukowanie kuponu i zabranie go razem ze sobą
                                      pomoże sprzedawcy się zorientować, jak paysafecard wogóle wygląda
                                      • nowa_nudziara Re: dziecko i gry internetowe, prepaid 19.04.10, 19:49
                                        ale to mi się naprawde wydaje dziwne, jak można mieć własny sklep i
                                        nie wiedzieć, co się w nim sprzedaje??? możliwe, że większość
                                        sprzedawcow nie zna paysafecard i dlatego ich nie kupuje, ale że
                                        mają i nie wiedzą o tym, że je mają??? To jest dla mnie raczej
                                        nielogiczne. CZy może miałeś to inaczej na myśli???
    • camel_3d 100% durnota i naciaganie 08.04.10, 08:44
      wedlug mnie...
      • nowa_nudziara Re: 100% durnota i naciaganie 12.04.10, 21:09
        Co według ciebie jest naciąganiem, bo nie widze reszty twojej
        wiadomości???
        • camel_3d Re: 100% durnota i naciaganie 13.04.10, 18:48

naciaganie ludzi na bezsensowne wydatki.

nowa_nudziara napisała:

> Co według ciebie jest naciąganiem, bo nie widze reszty twojej
          > wiadomości???
          • bloopsar Re: 100% durnota i naciaganie 15.04.10, 12:38
            > naciaganie ludzi na bezsensowne wydatki

Mozesz napisac cos wiecej? Co jest tym 'bezsensownym wydatkiem'i kto ludzi na
            niego naciaga?
            Watek jest o placeniu za gry online, na ktore ktos sie swiadomie zdecydowal i o
            sposobie uiszczania tych oplat - kartach prepaid. Gdzie tu naciaganie i
            bezsensowne wydatki? To troche tak jakbys ty zalozyl watek o tym czy w ksiegarni
            mozesz placic karta kredytowa za ksiazki podroznicze, bo takowe lubisz kupowac,
            a ktos napisal cos o 'naciaganiu ludzi na bezsensowne wydatki'.
            Ciezko jest jakos sensownie zinterpretoweac twoje krociutkie wypowiedzi, wiec
            napisz jasniej o co ci wlasciwie chodzi smile
            • rocky-1 Re: 100% durnota i naciaganie 18.04.10, 19:33
              Nie no nie ma co się gorączkować, są osoby, ktȯre się interesują
              grami, i takie ktȯre uważaja to za strate czasu, każdy ma prawo sam
              decydować jak spędza wolny czas i na co wydaje kase, a w
              szczegȯlności jeśli chodzi o granie w sieci, to takie metody
              prepaidowe, o jakich jest mowa w tym wątku, są bardzo popularne, a
              cała dyskusja ma służyć jedynie wymianie poglądȯw, zgadza się?smile
            • camel_3d Re: 100% durnota i naciaganie 19.04.10, 13:52
              wlasnie to jest tym bezsensownym wydatkiem..placenie za gry online...
              a to czy karta cz ykontem..co za roznica..

ale faktyzcnei to nie moja sprawa i jak ktos ma kase to jego brozka.
              • rocky-1 Re: 100% durnota i naciaganie 20.04.10, 10:46
                Niektȯrzy naprawde lubią to robic tzn. grać online, każdy ma jakieś
                hobby, a wiesz ze podaż kształtuje popyt, w sumie to nic dziwnego że
                jest tyle możliwości płacenia, przynajmniej każdy może sobie wybrać,
                co jest dla niego najwygodniejsze
              • bloopsar Re: 100% durnota i naciaganie 21.04.10, 13:34
                > wlasnie to jest tym bezsensownym wydatkiem..placenie za gry
                > online...

A co nim nie jest? Ksiazki, tv, internet, samochod, golf, cygara, DVD z walkami
                bokserskimi, abonament za kolko rozancowe? Mam wymieniac az trafie w ta rzecz,
                na ktora ty wydajesz 'bezsensownie' pieniadze? smile

> ale faktyzcnei to nie moja sprawa i jak ktos ma kase to jego brozka

Bravo!
                Szkoda, ze zanim doszedles do tego wniosku juz zdazyles uzyc takich slow jak
                'durnota' i 'naciaganie', sugerujacych, ze kazdy kto gra w platne gry online to
                naiwny idiota, a ty ze swoja swiatla inteligencja w zyciu bys nie dal w tak
                oczywisty sporob naciagac.

Wiec ponawiam pytanie: na co ty (oprocz jedzenia i rzeczy niezbednych do
                przezycia twojego i twojej rodziny) wydajesz pieniadze? Na co cie 'naciagaja'?

Czemu sie tak piekle? Zgadles, gram w platna gre online, robie to swiadomie za
                wlasnorecznie zarobione pieniadze i bardzo nie doceniam takiego oceniania z gory uncertain
                • camel_3d Re: 100% durnota i naciaganie 08.05.10, 23:50
                  poniewaz sam pracuje w reklamie wiem jak dzialaja firmy i jak dziala reklama i
                  uzaleznie od produktu ..no i co zrobic zeby ludzie placili za cos czego nie
                  porzebujasmile))
                  coz, sam tez wydaje pieniadze na rzeczy, ktore czasem sa mi niepotrzebe..ale
                  roznica jest taka, ze ni epodpisuje z firma "paktu", ze bede im bulil co
                  miesiac..albo nie uzalezniam sie od tych rzeczy...
                  moze poza jedzeniem i piciem smile
    • jan-w SPAM rocky-1 = nowa_nudziara = elmo itd 06.05.10, 18:08
      Pomijając typowo spamerskie nieudolne teksty, tak "was" temat zainteresował że
      prowadzicie identyczną "dyskusję" na 3 forach równocześnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka