brus00 18.10.05, 09:41 Czy kaszke dla 11 m-c dziecka mozna zrobic na mleku zwyklym /zjada kaszke raz na 4 dni/. Drugie pytanie to czy moze jesc Bakusa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Mleko -11 m-c 18.10.05, 09:55 Nie wiem, co to ma wspólnego z wychowaniem dziecka , ale mogę poradzić. 1. Bakusie może jeść, ale jak dla mnie są okrutnie słodkie i dzieci za nimi nie przepadają 2. Co do mleka - generalnie nie powinno się podawać mleka z kartonika czy folii przed ukończeniem roku, ale chyba o tym wiesz Skoro tak rzadko jada kaszkę, zastanowiłabym się nad gotową, błyskawiczną kaszką mleczno-ryżową. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Mleko -11 m-c 18.10.05, 11:27 troche to zalezy od podejścia i od tego czy dziecko jest aslergiczne Starsza corka jadla juz w tym wieku dawno Bakusie, Danonki i inne przetwory mleczne wlacznie z kasza manna na mleku Młodsza ma niewielki odczyn alergiczny na większa ilosc mleka krowiego wiec kupuje jej do tej pory (2,1/2 roku) kaszke BOBOVITY mleczno ryzowa/przenną i nie mam problemu z mlekiem. Je jogurty i inne przetwory mleczne od 10mc zycia ale w mniejszej iości. Lekarka o tym wie i nie widzi przeszkody. Odpowiedz Link Zgłoś