Dodaj do ulubionych

będę płakać!!!

IP: *.* 29.05.01, 18:40
Cześć.Mamy 7 miesięcznego synka. To nasze pierwsze dziecko, bardzo chciane i długo czekane. Od kilku tygodni płacze z byle powodu i chce być tylko z Mamą. Sprawa nasila się wieczorami, ale tak naprawdę problem wydaje mi się leżeć w tym, że ciągle chce żeby Nim się zajmować. Jeśli robi to Mama to dwa razy lepiej ale tak naprawdę nie ma to znaczenia. Nie pomaga noszenie, śpiewanie, inne "atrakcje". Wymaga ciągłej uwagi, sam dłużej niż 5-10 minut nie pobawi się zabawkami lub wszystkim naokoło. Tylko ciągła nasza uwaga (zwłaszcza Mamy) sprawia, że nie płacze. Mam wrażenie, że to bardziej grymasy niż poważne problemy -"boli mnie coś", "uderzyłem się", "jestem głodny".Mam pytanie czy to norma czy już powoli "rozpuściliśmy" naszego Malucha???Pozrawiam,Han
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: będę płakać!!! IP: *.* 29.05.01, 18:46
      Wasz synek zaczyna 8 miesięcy a w tym wieku dzieci przechodzą taki okres że chcą być ciągle z mamą, pozdrawiam
      • Gość: guest Re: będę płakać!!! IP: *.* 30.05.01, 07:17
        Dziewczyny mam pytanie. W paru miejscach czytałam o takim właśnie kryzysie u dzieci. Powiedzcie mi proszę kiedy taki kryzys mija, bo niefortunnie zaplanowałam sobie powrót do pracy akurat po 7 miesiącach. Jeszcze mam czas żeby to sobie przemyśleć i inaczej zorganizować.
        • Gość: guest Re: będę płakać!!! IP: *.* 30.05.01, 17:21
          U nas kryzys osłabł nieco, kiedy mała skończyła rok. Wtedy właśnie dotarła do niej prawda, że mama, nawet jeśli zniknie, to zawsze wróci. Przedtem moje odejście (nawet do sąsiedniego pokoju, nie mówiąc o wyjściu z domu) traktowała jak koniec świata.
    • Gość: Gruszka Re: będę płakać!!! IP: *.* 29.05.01, 19:34
      Niestety opisujesz typowe zachowanie dziecka w tym wieku. O rozpuszczeniu tu nie ma raczej mowy... Dobrze to znam. Tak już jest i trzeba się przywyczaić. Na pocieszenie dodam, że z tego się wyrasta i to bez śladu. Życzę cierpliwości :)
    • Gość: guest Re: będę płakać!!! IP: *.* 30.05.01, 07:32
      Han, to normalne, nie przejmuj się, dzidzia z tego wyrośnie. Moja córeczka przechodzi właśnie taki okres (trochę później, bo ma prawie 11 m-cy) i też jest wczepiona we mnie z całej siły. Trzeba to przetrzymać i już.
    • Gość: guest Re: będę płakać!!! IP: *.* 30.05.01, 09:58
      To chyba nic strasznego że dzidzia tak się domaga rodziców. Mnie to jakoś wcale nie męczyło, uwielbiałam takie ciągłe bycie ze sobą. Ale to pewnie zależy od rodziców, jedni chcą trochę świętego spokoju inni są ciągle z dzieckiem.
    • Gość: guest Re: będę płakać!!! IP: *.* 30.05.01, 11:51
      Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i słowa otuchy...Będę cierpliwy i poczekam na "grę w piłkę" z synkiem.:-)))))PaHan
      • Gość: guest Re: będę płakać!!! IP: *.* 30.05.01, 22:56
        Han, nie chcialabym cię zdołować, ale jak dziecko wyrosnie z tego przypięcia do mamy, to jeszcze nie wszystko. Bo za jakiś czas znowu wepnie się jak pijawka i znowu wyrośnie. Tylko, że te następne razy są o tyle ciekawsze, że dotyczą nie tylko mamusi. Aha, z wiekiem dziecko przechodzi to coraz łagodniej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka