Dodaj do ulubionych

Chce być tylko z mama

IP: *.* 22.06.01, 19:52
Drogie mamy ,moja roczna córeczka jest bardzo pogodnym dzieckiem jak tylko mnie widzi lub wie że jestem w pobliz. Problem zaczyna sie w tedy jak mnie niema , lub ktoś inny chce ja wziącś na ręce wtedy zaczyna strasznie płakać i nie da się jej uspokojić chyba że ja ją wezme. Dodam że maleństwo moje wychowuje praktycznie sama i nigdy julcia jeszcz z nikim innym nie została jak tylko ze mną. Swoich dziadków też się boji,no ale ich żadko widzi.Napiszcie mi prosze co moge zrobić w tej sytułacji , bo chciałabym czasem sobie odpocząć i zostawić julcie dziadkom a wiem że teraz mała by im strasznie płakała.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Chce być tylko z mama IP: *.* 25.06.01, 19:43
      Moja córka w tym wieku zachowywała się dokładnie tak samo (dodam, że też przebywała prawie wyłącznie ze mną). Nie dawała się nikomu wziąć na ręce, a nawet dotknąć! Choć przesypiała całe noce, to kiedy raz zostawiona wieczorem u dziadków odkryła, że zniknęłam, skończyło się i to. Po prostu wyrosła z tego. Miała 1,5 roku i nagle bez ryku została sama w pokoju z prababcią. I poszło! Teraz (prawie 3 lata) bez większych kłopotów zostaje z dziadkami, a nawet "czule" mnie żegna :"Idź sobie, bo ja czytam z babcią". Pozdrawiam i życzę powodzenia. :)
    • Gość: guest Re: Chce być tylko z mama IP: *.* 04.07.01, 10:10
      A mój Pawełek ma tylko 5 m-cy i już mam z nim taki problem. Jak ja jestem w pobliżu to bawi się uśmiecha do wszystkich i jest zadowolony ale kiedy go zostawiam nawet na chwilę wyje. Nie da się zostawić w domu nawet z ojcem a z dziadkami to nawet nie wspomnę. Najtragiczniejsze jest to, że muszę wracać do pracy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka