Dodaj do ulubionych

Telewizja dla dzieci

27.05.07, 17:39
Czy mając małe dziecko powinnam przyzwyczajać je do ogladania telewizji? Chodzi mi o kanały dla
maluszków, z bajkami, zabawami, wesołe i przyjemne. Dotychczas puszczałam dziecku raz dziennie
bajki na DVD, teraz zastanawiam się nad zamównieniem pakietu kanałów dla dziecka, szczególnie że w
zbliżający sie Dzień Dziecka jest za darmo - czy to dobry pomysł? Zależy mi na edukacyjnych
programach, których jak dotychczas nie udalo mi się odnaleźć w zwykłej telewizji uncertain
Obserwuj wątek
    • hexella Re: Telewizja dla dzieci 27.05.07, 17:42
      U nas jest tak, że mój pięciolatek wybiera kilka bajek, które lubi oglądać i
      wtedy przełączamy na dzieciowy kanał. Wychodzi tego ok godziny dziennie.
    • buscemi_01 Re: Telewizja dla dzieci 27.05.07, 17:50
      No właśnie my z mężem też staramy się aby dziecko pod naszym okiem oglądało kreskówki, ale niestety
      nie znalazłam jeszcze żadnych ciekawych, czasami włączam minimini, ale bajki są po prostu głupawe uncertain
      wolę puścić coś wybranego przeze mnie na DVD, tylko czasami już te bajki też wychodzą mi uszami sad
      Może jednak dla własnego dobra skuszę się na ten darmowy pakiet...Czy ktoś może mi powiedzieć co to
      za program Boomerang i Jetix Play i czy będą dobre dla 5latka?
      • net79 Re: Telewizja dla dzieci 27.05.07, 22:58
        Wg Jetix Play nie jest zbyt mądry, może ze 2-3 bajki.
    • syriana Re: Telewizja dla dzieci 27.05.07, 17:58
      na kanałach dla dzieci, ciężko chyba o programy edukacyjne
      jeśli Ci na takowych zależy, puszczaj na DVD
      • k1234561 Re: Telewizja dla dzieci 27.05.07, 18:16
        Boomerang i Jetix play kiedyś mieliśmy na Cyfrze+.Moim zdaniem nie nadają się
        dla dzieci poniżej 6 roku.Są tam te wszystkie pełne agresji pokemony,spidermany
        i inne tałatajstwo które tylko moim zdaniem ogłupia dzieci.Na disney chanel
        oprócz starych wypróbowanych kreskówek typu Bambi reszta też nie nadaje się dla
        dzieci poniżej 6 lat.Zostaje więc od biedy minimini i podobno baby tv na n-
        tv.Ale tego ostatniego sama nie widziałam.No i to tyle na ten temat.

Pozdrawiam
        Anika
        • saltnpepper Re: Telewizja dla dzieci 27.05.07, 18:38
          jestem użytkownikiem "n-ki" i mam 2 letnie dziecko i uważam że kanał BABY TV
          jest zdecydowanie godny polecenia: jest tam mnostwo pozytywnych bohaterów,
          piosenek, gier. Mój synek siedzi zafascynowany. Uważam że "n-ka" trafiła w
          "dziesiątkę" z pakietem dla najmłodszych

w którymś serwisie rzucił mi się też w oczy artykuł, że planują wprowadzic
          kolejne kanały, które tak jak baby tv mają spełniac rolę edukacyjną.

pozdrawiam
    • ewcia1976 Re: Telewizja dla dzieci 27.05.07, 18:09
      Moja córka ogląda minimini i DVD poszło w kąt. Jeśli chodzi o edukację super
      jest "Miś z niebieskiego domku" po za tym "Elmo świat" "Bawmy się sezamku" i
      program z nauką angielskiego (tytułu nie pamiętam). Nie uwazam bajek tam za
      głupawych lecz odpowiednie dla przedszkolaka. Szczeglnie polecam :
      Frankilna,Noddy,polskie bajki - Pszczółka Maja, Kot Filemon itp.
      • aliennis Re:Mini mini n/t 27.05.07, 18:44

• milooppa jetix play i boomerang 27.05.07, 18:57
          jak dla mnie te kanały są ok, moja córka tylko czeka aż puszczą Tom i Jerry a i ja z chęcią oglądam te
          kreskówki smile poza tym na Jetix Play też jest kilka ulubionych min. Przygody Syrenki
          Jeżeli masz okazję złapać je za darmo to myślę że warto. Jakie kanały mają dorzucić jeszcze do pakietu
          dziecięcego?
          • saltnpepper Re: jetix play i boomerang 27.05.07, 20:16
            z tego co się orientuję mają dożucic 2 kanały:
            KidsCO - program dla dzieciaków w wieku przedszkolnym
            oraz
            Davinci - program który ma na celu głownie edukacje poprzez zabawę

oba mają byc dostepne od września. więcej info odkryłam tutaj :
            slimak.onet.pl/_m/specjalne/n/part6.pdf
    • eilian Re: Telewizja dla dzieci 27.05.07, 21:49
      "przyzwyczajać do ogladania telewizji"?! Wiekszosc rodzicow ma klopot jak
      odzwyczaic dziecko od TV, jak ograniczyc itd, ale pierwsze slysze, zeby ktos
      chcial przyzwyczaic swoje dziecko do telewizora.
      • buscemi_01 Re: Telewizja dla dzieci 28.05.07, 21:18
        Nie chodzi mi o przyzwyczajanie! Po prostu wiem, że biorąc darmowy pakiet z kanałami dla dzieci,
        maluch będzie chciał spędzać więcej czasu przed telewizorem - nie chce go to tego przyzywczajać, z
        drugiej strony wiem, że to co aktualnie ogląda jest słabe dlatego chce mu zapewnić różnorodność
        kreskówek i bajek, w tym również edukacyjne, a n-ka i takie ma wkrótce zapewnić swoim klientom.
        Zapytałam więc ile czasu Wy przeznaczacie na oglądanie z dzieckiem bajek? i czy zanacie te kanały które
        są w tym pakiecie? tyle.
    • monciad84 Re: Telewizja dla dzieci 29.05.07, 14:17
      polecam kanal minimini
    • marghe_72 Re: Telewizja dla dzieci 29.05.07, 15:23
      buscemi_01 napisała:

> Czy mając małe dziecko powinnam przyzwyczajać je do ogladania telewizji?
      Nie rozumiem
      Jak to "przyzwyczajać"??
      • saltnpepper Re: Telewizja dla dzieci 29.05.07, 23:07
        hmm w tym przyzwyczajeniu do oglądania tv cos jest. Lepiej oswajac malucha np z
        minimini niż z cartoon network. Moim zdaniem lepiej zeby moje dziecko oglądało
        np discovery chanel albo national geographic jak podrosnie a nie np eurosport i
        22 spoconych kolesi ganiajacych za piłką. ( to tylko moje zdanie, mozecie sie
        nie zgdzic)
        • marghe_72 Re: Telewizja dla dzieci 29.05.07, 23:19
          akurat w sporcie nie ma nic złego
          wolałabym,zeby moje dziecko oglądało owych spoconych panów niż mordobicie..
          • jaga_jaz Re: Telewizja dla dzieci 30.05.07, 00:05
            Weź sobie ten darmowy pakiet n-ki na dzień dziecka i wybierz kilka kanałów które będą Twoim zdaniem
            odpowiednie dla dziecka. Edukacyjny daVinci wejdzie we wrześniu, może być bardzo przyjemny, a i
            dziecko czegoś się nauczy, zamiast oglądać w kółko kreskówki.
          • saltnpepper Re: Telewizja dla dzieci 30.05.07, 13:22
            to już jest kwestia indywidualnych upodobań rodziców. chociaz osobiscie też nie
            popieram mordobicia w bajkach dla dzieci, bo to naprawdę budzi agresję u naszych
            pociech. Podoba mi się pomysł z wykupieniem "n"ki + pakiet dla dzieci. Znajoma
            mowiła mi, że 1czerwca ma byc za free do końca roku - taki dzien dziecka suspicious
            • saltnpepper Re: Telewizja dla dzieci 03.06.07, 13:25
              WEEEEE, słuchajcie, ogarnełam temat o ktorym pisałam wyżej i moj małżonek
              zadzwonił do "n"....czekamy juz na dekoder, podobno moze to potrwac dłuzej, bo
              mają podobno zap*** po tej swojej jednodniowej promocjismile. Jak bede wiedziała
              jak wygląda sytuacja z tymi programami i na własne oczy je pooglądam to wam
              napisze co i jak
              • jaga_jaz Re: Telewizja dla dzieci 03.06.07, 19:17
                No można było sie domyślić, że jeżeli robią jednodniową promocję to będzie
                kocioł, znajoma zamówiła nboxa z kanałami za darmo, ale sama nie potrafi sobie
                poradzić z instalacją antenty i czeka na męża, tak więc prezent na dzień
                dziecka trochę się opóźnił smile Ale dzieciaki i tak miały całodniową zabawę na
                basenie więc pewnie jej wybaczą smile
                • buscemi_01 Re: Telewizja dla dzieci 04.06.07, 00:02
                  Mi udało się do nich dodzwonić jakoś raniutko i w końcu skorzystałam z pomocji,
                  do końca roku za darmo, a potem się zobaczy, albo zostaniemy z tym pakietem
                  dziecinnym, albo zrezygnujemy. Też dużo zalezy czy kanały spodobają się
                  maluchowi i jak wypadnie edukacyjny, na którym mi osobiście najbardziej zależy,
                  bo z tych gdzie lecą kreskówki to i tak wybiorę max dwa.
              • saltnpepper Re: Telewizja dla dzieci 04.06.07, 22:08
                hmmm, wam to dobrze. widocznie u nas sie dekodery skończyły. wiecie co, po
                dłuższym namyśle uznałam, że ta akca była naprawde niezłym chwytem
                marketingowymbig_grin
                • jaga_jaz Re: Telewizja dla dzieci 05.06.07, 09:24
                  Pomysł raczej dobry, bo z myślą o najmłodszych, przyjemnie...podobno ktoś z
                  forum N-ki podrzucił taki pomysł i po prostu zrealizowali go smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka