p3nisista 24.10.07, 19:36 superniania.onet.pl/1,234,8,36279421,98345694,4221250,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzec7 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 24.10.07, 19:58 Moim zdaniem to kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 24.10.07, 20:43 Mam nadzieję,że to żart. Aż mi się słabo zrobiło jak to przeczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 24.10.07, 20:51 To chyba nie może być prawda?.... Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 24.10.07, 20:59 Ale co bylo takiego strasznego w tym odcinku? Ze ta dziewczynka tak przezywala? Nigdzie nie moge znalezc zadnej informacji oprocz tego, ze po telewizyjnych zajawkach miala przechlapane w szkole? I przede wszystkim, na ile sprawdzona jest ta informacja? nov. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Trudno trochę uwierzyć, że matka 24.10.07, 21:00 dzień po śmierci dziecka informuje o tym na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Trudno trochę uwierzyć, że matka 24.10.07, 21:32 No właśnie.Coś tu nie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re: ale o co chodzi 25.10.07, 20:39 wiecie co to są trole???Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: ale o co chodzi 25.10.07, 20:43 no ale dlaczego odwołali emisje tego odcinka bez wyjaśnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Możecie streścić o co chodziło? 25.10.07, 09:03 Możecie streścić o co chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk70 Re: Możecie streścić o co chodziło? 25.10.07, 09:07 Ja też chcę się dowiedzieć. Na super niani nic nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Możecie streścić o co chodziło? 25.10.07, 09:14 W podanym przez autorkę wątku linku był post matki dziewczynki,która była bohaterka jednego z odcinków "Niani".Wiadomo jak tam przedstawiane są dzieci.Ta dziewczynka została tak samo przedstawiona,w związku z tym miała wg.relacji tej matki problemy w szkole,była szykanowana przez uczniów i nauczycieli.Dodatkowo sponiewierano ją na forum,gdzie próbowałoa się wytłumaczyć ze swego zachowania.Po tym wszystkim popełniła samobójstwo i matka w ostatnich słowach postu prosi o zapalenie świeczki swoje córeczce przez internautów czytających ten post. To tak w skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Możecie streścić o co chodziło? 25.10.07, 09:16 Rzeczywiście wchodząc dziś na ten link,nie ma tam już tej informacji.Wykasowano ją widocznie.Wczoraj wieczorem jeszcze była. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Możecie streścić o co chodziło? 25.10.07, 09:44 nie ogladałam ani jednego odcinka nowej niani ale jestem w lekkim szoku chociaz własciwie można było sie spodziewac takich rzeczy (nie chodzi mi o śmierc dziecka), bo to są starsze dzieci. Dzieci, które często mają swój świat w szkole, na podwórku. To nie to samo co 2-4 latek niestety Ja bym sie nie zdecydowała na program, a tez mam duże problemy ze swoim synem Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 10:05 Ale do kogo ta matka ma pretensje? Kto dziecko zglosil do programu? O sytuacje w szkole nalezalo zadbac, wiadomo, ze dzieci bywaja okrutne - moze wystarczylaby rozmowa wychowawcy klasy z dziecmi odnosnie taryfy ulgowej dla tej dziewczynki, nie wiem. Na aktualny stan naszej forumowej wiedzy, byc moze matka nie zrobila wszystkiego, zeby dziecku pomoc. Bo zadzwonic po supernianie jest latwo, a co dalej..? nov. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 10:25 Czy aby napewno Superniania ma na sumieniu? Abstrahując od tego czy to prawda czy nie. Kto się zgłosił do programu? Kto wychowuje dzieci? itp Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 11:10 Abstrahując od tego czy to prawda,ta sytuacja jak wszystkie ma 2 strony.Z jednej strony, to my rodzice wychowujemy dzieci,przyjazdy niani z programu nie można traktować jak wezwania serwisu do popsutej pralki,coś nie działa ,przyjeżdża fachowiec naprawia i odjeżdża.To nie tak. Z drugiej strony to właśnie ta matka zgłosiła dziecko do programu,zdjąc sobie zakładam sprawę,jaki to program,czego dotyczy,jak ukazywane są tam fakty z życia danej rodziny,bo wszyscy wiemy że program jest robiony zgodnie z zapotrzebowaniem widza,a co za tym idzie pokazane są tam wybiórczo extremalne sytuacje (agresja,złośc,płacze,krzyki,bijatyki itp).Jest to robione specjalnie,bo inaczej program nie przykuwałby uwagi i był bardzo długi.Przecież jeden dzień z życia rodziny ogladamy średnio 10 min.Nie wiemy często co było faktyczna przyczyną furii dzieci tam przedstawionych,ani jak długo mama np. starała się dziecko uspokoić.Wszystko jest tam powycicnane inaczej program trwałby parę dobrych godzin. I tu wydaje mi sie jest ewidentna wina matki,zgłosiła dziecko do programu,więc powinna liczyc się z konsekwencjami tego kroku czyli że np. sąsiedzi zobaczą ja w TV,będzie rozpoznawana ona i jej rodzina na ulicy,będą pytania i te zręczne i mniej zręczne.Różnie to moze się skończyć. A wypisywanie tego typu rzeczy na forum internetowym ,o śmierci dziecka,powodach itp., uważam za łagodnie określając niesmaczne.Ponieważ sama jestem matką,śmiem zakładać,że 99% matek po stracie dziecka nie byłoby w stanie w takim momencie rozpisywać się na forum.Zbyt to wielki ból,szok i rozpacz. Dlatego uważam,że to głupi żart. Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 11:28 To nie nowina, że reality shows są niebezpieczne, te wszystkie big brothery i inne takie. Podgladają ludzi i potem się okazuje, że są straty w psychice "bohaterów". Co innego jak dorosły człowiek się na coś takiego decyduje, jest informowany o konsekwencjach i potem jakoś mniej lub bardziej daje radę. A dziecko?... Zresztą pamiętam odcinek, w którym skrtykowana matka dwóch dziewczynek powiedziała do niani: "nie mów tak, co sobie sąsiedzi o mnie pomyślą". Jej, dorosłej, było głupio przed otoczenie, a co dopiero dziecku. > Ponieważ sama jestem matką,śmiem zakładać,że 99% matek po > stracie dziecka nie byłoby w stanie w takim momencie rozpisywać > się na forum.Zbyt to wielki ból,szok i rozpacz. A ja myślę, że to mógł być odruch - znaleźć winnego i oskarżyć. Mnie się to wydaje nawet prawdopodobne. W każdym razie nie niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Nie wierzę 25.10.07, 12:23 > A ja myślę, że to mógł być odruch - znaleźć winnego i oskarżyć. > Mnie się to wydaje nawet prawdopodobne. W każdym razie nie > niemożliwe. Pierwszym odruchem jest raczej uzewnętrznienie rozpaczy a nie szukanie winnego - na to, czasami, przychodzi czas później. Znam dwie matki które przeżyły samobójczą śmierć dziecka. Pierwszą reakcją (prócz oczywistych - płaczu itp) było u nich rozważanie własnego samobójstwa. Inne kwestie przyszły później. Bo ważniejsze jest, że dziecka nie ma - nie czemu go nie ma. Dlatego zdecydowanie nie wierzę by w dzień po śmierci dziecka ktoś miał siłę logować się na forum tylko po to by ostrzegać innych rodzicó czy tez oskarżać , czy prosić o zapalenie świeczuszki (i ozdabiać swój post emotikonem znicza, jak w tym przypadku). Jeżeli już - prędzej wyobrażam sobie, że np. zaangażowana blogowiczka opisała by swą rozpacz na blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 13:08 Nie czytałam forum, bo oczywiście nic mi się już nie otwiera. Też mi się nie chce wierzyć, że tuż po samobójczej (!!!) śmierci dziecka matka siada do komputera i świeczuszkę zapala. A jeśli to prawda, to jak słusznie dziewczyny pisały-kto zgłosił się do programu, wiedząc, że sprawy osobiste będą w telewizji wywlekane? Nie ma to już innych psychologów, do których można się zwrócić po pomoc w sytuacji kryzysowej? No, ale z takim psychologiem w telewizorni nie pokarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 16:03 Gdyby to była prawda ,to głośno byłoby w telewizji o tym i w prasie ,a jest cisza ,ten program jest popularny ,więc na pewno podano by to do publicznej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 17:24 Ktoś się głupio bawi - to raz. Po drugie - jaki obciach? Ja bym się prędzej bała, że starsze dziecko może sobie wyrobić renomę wśród kolegów i wcale nie jestem pewna, czy niektóre co ostrzejsze zagrania dzieci nie są "pod kamerę". Odpowiedz Link Zgłoś
sylki zgadzam sie z anka.76 25.10.07, 18:18 jakby coś sie stało to w tv by o tym trąbili jak szaleni Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 21:01 gdyby to był fakt- pisałby o tym "Fakt", przecież afera by była że hej! No ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kea100 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 25.10.07, 22:56 Może to i bujda,tylko dlaczego usunęli wypowiedż rzekomej matki,która piszse,że córka popelnila samobójstwo?No i dlaczego nie wyemitowali tego odcinka,a pytania ludzi pozostają bez odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kea100 Re: kea100 26.10.07, 09:38 zetbeel napisał: > A który to miał być odcinek? Siódmy chyba.Mam nadzieję,że to był tylko głupi dowcip... Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Dlatego, że to głupi dowcip 26.10.07, 08:32 "tylko dlaczego usunęli wypowiedż rzekomej matki,która piszse,że córka popelnila samobójstwo?" Odpowiedz Link Zgłoś
sylki czemu nie wyemitowali odc 26.10.07, 11:57 moze było tak, ze dziewczynka miała problemy w szkole i dla dobra dziecka zrezygnowali z tego odc. w końcu program ma pomagać, a nie szkodzic czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka70 Re: ale wyemitowali niestety odicnek z dwiema mami 26.10.07, 12:29 i mnie to przeraziło, panie wychowujące razem dwie dziewczynki mnie przeraziły i wstyd mi się zrobiło , ze coś takiego pokazują w telewizji jakby było normą... POmijam fakt , ze te dwie panie dziećmi się nie zajmowały tylko je przechowywały w pokoju obok Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: ale wyemitowali niestety odicnek z dwiema mam 26.10.07, 13:34 syrenka70 napisała: > i mnie to przeraziło, panie wychowujące razem dwie dziewczynki mnie > przeraziły i wstyd mi się zrobiło , ze coś takiego pokazują w > telewizji jakby było normą... mnieprzeraża i jest mi wstyd jak czytam takie własnie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
justy01 Re: ale wyemitowali niestety odicnek z dwiema mam 26.10.07, 14:33 czy to chodzi o ten odcinek i o Laure??? superniania.onet.pl/0,1439507,odcinki.html Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: ale wyemitowali niestety odicnek z dwiema mam 26.10.07, 20:40 a ja sie ciesze, ze pokazali bo takie osoby tez dzieci wychowuja, a przecież nie sa gorsi o tzw "normalnych" par Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka70 Re: ale wyemitowali niestety odicnek z dwiema mam 30.10.07, 11:13 I to jest właśnie tolerancja, mnie jest wstyd jak coś takiego pokazują w telewizji, a komuś innemu moze za mnie no cóż ma prawo. Ze wstydem się nie dyskutuje. Albo się to czuje albo nie pominę fakt najbardziej zasadniczy że te PAnie bardziej sobą sięvzajmowały niż dziećmi, bo kto takie małe dzieci same na dwór wypuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: ale wyemitowali niestety odicnek z dwiema mam 30.10.07, 13:50 a to ze sie nie zajmowały nie podlega dyskusji zreszta tak samo jak było w poprzedniej czesci z mamą bliźniaków 3-4 letnich (nie pamietam) która przewijała im jeszcze pieluchy na przewijakach. Karmiła zupami zmiksowanymi - szok Ale na tym ten program polega, prostować skrzywionych rodziców i nie ma to znaczenia czy są hetero czy homoseksualni Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 27.10.07, 15:06 Jeśli ktoś zdążył zapisać to forum,to proszę o wrzucenie pliku na speedyshare.com,aby wszyscy sobie poczytali.Być może jest gdzieś kopia w necie,to nieuczciwe tak kasować,dlatego nie dajmy sie onetowi ogłupić.Ma ktoś ten tekst?Napewno autor wątku i pierwsze osoby które odpisały mają gdzieś zapisane,choćby w plikach tymczasowych. A onet usunął posty bo przecież współpracuje z tvn-em TVN robi 24h/dobę wodę z mózgu oglądającym oraz uczestnikom programów.W jego stronę staczają się też inne telwizje,np TVP. Zamiast serio pomagac w wychowaniu dzieci,zadbać o ich emocje,sprawy,problemu,urządzają sobie talk show,byle była najwyższa ogladalność.Ciekaw jestem czemu rzecznik praw dziecka i krajowa rada nie wypowiada się na ten temat,czyżby dostali w łapę od TVN-u.A moze to prawda,ale nawet fakt nie ośmielił się sprzeciwić gigantowi z Krakowa? Warto dodać ,że nie wszystkie samobójstwa dzieci trafiają do telewizji i różne sa reakcje matek,a ta reakcja mogła być dowodem bezsilności kobiety wobec milczenia mediów do których być moze zgłaszała się o pomoc,ale nikt nie chciał zadzierać z TVN-em.Myślę że warto odnaleźć autorkę posta i sprawdzić co się tak naprawdę wydarzyło.Ale potrzeba jest najpierw kopia tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 29.10.07, 00:24 e-ftalo napisał: > Jeśli ktoś zdążył zapisać to forum,to proszę o wrzucenie pliku na > speedyshare.com,aby wszyscy sobie poczytali.Być może jest gdzieś kopia w > necie,to nieuczciwe tak kasować,dlatego nie dajmy sie onetowi ogłupić.Ma ktoś > ten tekst?Napewno autor wątku i pierwsze osoby które odpisały mają gdzieś > zapisane,choćby w plikach tymczasowych. > A onet usunął posty bo przecież współpracuje z tvn-em > > TVN robi 24h/dobę wodę z mózgu oglądającym oraz uczestnikom programów.W jego > stronę staczają się też inne telwizje,np TVP. > Zamiast serio pomagac w wychowaniu dzieci,zadbać o ich > emocje,sprawy,problemu,urządzają sobie talk show,byle była najwyższa > ogladalność.Ciekaw jestem czemu rzecznik praw dziecka i krajowa rada nie > wypowiada się na ten temat,czyżby dostali w łapę od TVN-u.A moze to prawda,ale > nawet fakt nie ośmielił się sprzeciwić gigantowi z Krakowa? > > Warto dodać ,że nie wszystkie samobójstwa dzieci trafiają do telewizji i różne > sa reakcje matek,a ta reakcja mogła być dowodem bezsilności kobiety wobec > milczenia mediów do których być moze zgłaszała się o pomoc,ale nikt nie chciał > zadzierać z TVN-em.Myślę że warto odnaleźć autorkę posta i sprawdzić co się tak > naprawdę wydarzyło.Ale potrzeba jest najpierw kopia tego forum. Teoria spiskowa? NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA do uczestniczenia w programie. Ktoś kto się na to decyduje musi się liczyć z konsekwencjami. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia e-ftalo 29.10.07, 14:41 chyba nie przeczytałas tego watku w całości - autor/ka przyznała, że ten wątek to podpucha. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc mam nadzieję tylko... 29.10.07, 14:55 .... że autorzy tych żarcików bekną za to stosownie precedensy już są Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 29.10.07, 15:56 gdzie tak napisała?W linku do superniani jest tylko opis odcinków 6,7,8,żaden z nich nie opisuje nic podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 29.10.07, 16:26 no widać,że nie czytasz ) ja piszę o autorze/ce TEGO wątku, czyli TEN wątek to podpucha Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 29.10.07, 19:11 kobity tak się wdały w dyskusję że nawet nie zauważyły, że to podpucha. A autor się nabija do teraz....Pewnie nie liczył na aż tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
kea100 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 29.10.07, 22:45 Może i podpucha,a czy autorka(autor)tej podpuchy udzielał się również na forum superniania,podając się za mamę Kasi,i informując,że córka popełniła samobójstwo?Jeżeli tak to rzeczywiście powinny bc wyciągnięte konsekwencje.Widzialam na forum superniani wpis rzekomej mamy Kasi Domaradzkiej,po jakimś czasie został usunięty.Kto mógłby być takim potworem,żeby bawić się w ten sposób?? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 30.10.07, 00:44 No prosze, jaka wiara w słowo pisane. Nie napisały o tym gazety, a więc nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Superniania ma na sumieniu pierwsze żcyie 30.10.07, 14:06 to może pora aby wreszcie napisały.Zasada jest taka że im bardziej sie w coś wierzy tym bardziej się to robi prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś