andziulindzia 22.11.07, 21:33 Jakie są wasze ulubione kołysanki? Moja młodsza córka uwielbia "Ta Dorotka", a ja osobiście "Królu mój" w wykonaniu Maryli Rodowicz. Cudna jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malabru Re: Kołysanki 23.11.07, 00:54 Natalce śpiewałam "Był sobie król" Tomkowi "Królu mój" A obojgu "Małe dzieci mrużą już oczka..." i "Ach uśnij moja mała..." No i jeszcze bardzo lubię "Ach śpij Kochanie" To i tak nie wyczerpuje listy moich ulubionych kołysanek Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Kołysanki 23.11.07, 09:31 Ja tam różne rzeczy śpiewam, bez specjalnych faworytów, ale w żłobku chyba mają jeden numer - "kotki dwa" - na zasadzie psa Pawłowa, bo jak Pola jest zmęczona i zaczyna przecierać oczy, to jakby automatycznie zaczyna nucić "Aaa koki dwa sale bule obydwa" i potem: "Mama ja chce do łóska". ) Ach jak ten żłobek ułatwia człowiekowi życie hihi Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: Kołysanki 23.11.07, 11:46 był sobie król , był sobie paź.. jak tylko Ania to usłyszy natychmiast podświadomie zaczyna "kręcić " włosy tak jak przed zaśnięciem.. nawet jak nie idzie spać.. a Franek.. chyba kotki dwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia płyta z kołysankami 26.11.07, 21:49 Macie w domu płytę z kołysankami, porządnie zaśpiewanymi i przyjemnymi dla ucha? Mozecie jakąś polecić? Ja miałam kiedyś kołysanki na czarnej płycie winylowej w wykonaniu. Śliczności. Stąd m. in. znam "Królu mój". Miałam okazję wysłuchać kołysanek minimini ale to jest absolutna porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: płyta z kołysankami 27.11.07, 08:35 Mamy Turnau'a i Umer. Podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś