karolinka251 22.12.07, 17:06 kurna laski jestem załamana,cycki mam zmasakrowane, młodej nie umiem przystawić jak trzeba wszystko do dupy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thaigirl Re: chyba mam baby bluesa 22.12.07, 17:19 E tam od razu do doopy. Każda z nas miała zmasakrowane a wszytskie żyją - u Ciebie też będzie dobrze. Tylko hormony trochę się muszą uspokoić. a jeśli uważasz, że mała nie umie ssać i nie dajesz sobie rady to bardzo obiektywnie polecam poradnię laktacyjną. No w każdym razie ja byłam zadowolona. Jak jesteś z Warszawy to polecam państwową w IMID na Kasprzaka. A jak nie dasz rady załatwić skierowania, to słyszłam, że w św Zofii jest też nieźle. Karolinka nie przejmuj się - każda z nas to przechodziła. Cyc się niedługo zahartuje i obie będziecie się cieszyć z karmienia. A na razie może bepantenetm spróbuj cyc potraktować? Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: chyba mam baby bluesa 22.12.07, 17:27 na cycki polecam masc Medeli PURELAN - czysta lanolina, pomoze w mig! a Mloda sie tak nie stresuj - wszytsko powolutku, uczycie sie siebie dopiero mi w szpitalu po paru nieudanych probach dali nakladki na sutki i poszlo! jesli nie dajesz rady to polecam nakladki medela albo avent a potem sama kombinowalam i udalo mi sie juz bez (amam problem bo naturalnie wciagniete sutki do srodka),poczytalam mianowicie ta ulotke (tu w wersji internetowej): www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=359&Itemid=113 www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=358&Itemid=113 www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=367&Itemid=66 www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=366&Itemid=66 www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=364&Itemid=66 i pamietaj ze mleko tworzy sie w mozgu - jesli bedziesz miala zahamowania to nie poleci i juz. musisz myslec pozytywnie, a zeby Malutka nie byla glodna mozesz jej zapodac jakas mieszanke i Ty odpoczniesz i Twoje piersi a i dziecko bedzie najedzone i zadowolone a potem znow probuj - trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mareczkowa Re: chyba mam baby bluesa 22.12.07, 19:03 Karolinka, miałam to samo, cycki zmasakrowane, Mlody sie darł, ja ryczałam, bo myślałam, ze nie mam pokarmu. Pomogla jedna wizyta w poradni laktacyjnej. Kobieta pokazała mi co i jak, spokojnie ze mna porozmawiała i karmie do tej pory a Mlody ma prawie 9 miesięcy. naprawde polecam poradnie Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: chyba mam baby bluesa 22.12.07, 20:34 oj rok temu o tej porze mialam to samo - to moze marne pocieszenie ale duzo matek po prostu nie umie karmic i ja do takich nalezalam i sie douczylam, przyjechala kobieta z poradni laktacyjnej, przystawila wojcicha. poniewaz jestem niepojetna to jeszce raz do niej musialam pojechac i w koncu sie nauczylam i ja i synek... ale bardzo to przezywalam ze nie umiem, ze kazde karmienie boli... scikam mocno i glowa do gory laska.. naprawde to nie jest czarna magia. mozna sie nauczyc Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka251 a możecie kogoś z Warszawy polecić? 23.12.07, 12:13 najlepiej żeby do domu przyjechał ale niekoniecznie. jaki jest koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: a możecie kogoś z Warszawy polecić? 23.12.07, 12:46 200pln bona mater. tam sa 3 babki i niestety wszystkie 3 zaliczylam. najpierw przez poranione piersi a potem przy okazji zapalenia. www.bonamater.waw.pl jak sie pojedzie to chyba kosztuje 70pln - nie pamietam.. waza dzieciora od razu ogladaja i naprawde sa super dobrze przygotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: a możecie kogoś z Warszawy polecić? 23.12.07, 12:53 www.bonamater.waw.pl/poradnia_laktacyjna.php no i od nas za pierwszym razem wziela tylko 100pln jak przyszla do domu bo chyba tak zalosnie wygladalam Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_g Re: a możecie kogoś z Warszawy polecić? 28.12.07, 15:35 ja byłam w Limie, Iwona waligóra, ok 80 zł, niestety sporo czeka sie na wizytę i nie jest ona w abonamencie Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Karolinka 26.12.07, 20:14 skontaktuj się z bluebebe z wygodnych - cudowna kobita tu masz jej stopkę: poradnialaktacyjna.com/ Odpowiedz Link Zgłoś