bubasio 26.03.08, 10:41 do zabójstw między nastolatkami ,jak tu od najmłodszych lat przykład idzie z góry ,zastanawia mnie tylko gdzie byli nauczyciele w tej chwili wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5055074.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Przesadzasz 26.03.08, 10:59 To, ze jakies dziecko zostanie raz, dwa razy pobite, a nawet wiecej razy, to nie spowoduje, ze w przyszlosci bedzie zabijal. To, ze dziecko ma rodzicow idiotow, ktorzy znecaja sie nad swoim dzieckiem i innymi, nie onzacza, ze dzieciak wyrosnie na morderce. Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi Re: Przesadzasz 26.03.08, 11:10 tylko ciekawe ze to wlasnie dziecko od rodzicow sie uczy a nie od ulozonej pani kowalskiej z parteru. dzieci sa jak gabki- chlona wszystko bardzo szybko- wiec niby jakie bedzie dziecko gdy widzi ze jego rodzic bije jego kolege? w pewnym momencie moze zaczac uwazac to za norme. moim zdaniem buba w niczym nie przesadzila. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Przesadzila :D 26.03.08, 13:42 Gdyby nie przesadzala, to wiekszosc z nas by zabijala. Absurd jakis. Nigdy nie dostalas klapsa od rodzicow? Nigdy nie bilas sie z kims? Ja dostalam i klapsa i bilam sie nie raz za mlodu, a nie mam zamiaru nikogo zabic. Chyba, ze to przyjdzie do mnie z czasem. DD Kiczi - dziecko uczy sie i od pani Kowalskiej i od rodzicow i od swoich kolegow z podworka. Wychowywanie to dlugotrwaly proces, w ktorym nie zawsze rodzic uczestniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bubasio Re:Ajs dostałam nie raz klapsa,ale od SWOJEJ mamy, 26.03.08, 13:58 a nigdy od obcego człowieka i to jeszcze w tak brutalny sposób wiesz jakie konsekwencje może mieć kopnięcie w krocze chłopca?? pewnie wiesz i to nie zrobił równolatek z małą siłą ,tylko osoba dorosła a po drugie jakbyś ty ,jako matka się zachowała,gdyby Vica w taki sposób potraktowano?? olałabyś spr ,bo to przecież się zdarza?? Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Odwracasz kota ogonem 26.03.08, 14:14 Chcesz mi powiedziec, ze jakbys dostala od obcego czlowieka po tylku, to mordowalabys innych jako nastolatka? O_O To jakie konsekwencje nosi ze soba jakiekolwiek pobicie czy jak ja bym sie zachowala, kiedy by ktos moje dziecko pobil, jest rzecza oczywista i nie podlega dyskusji. Natomiast bzdura jest wyciagnie takich wnioskow, jakie wyciagnelas w pierwszej swojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bubasio Re: Odwracasz kota ogonem 26.03.08, 15:34 kochana ,jak ja byłam dzieckiem to czasem nawet oberwałam od nauczyciela linijką po łapach i jakoś nikt nie miał nic przeciwko ,bo właśnie min szkoła też miała wychowywać (nie pochwalam tego sposobu )i nikt nie śmiał podskoczyć nauczycielowi a teraz zobacz co się dzieje -szykanowania nauczycieli,samobójstwa dzieci bo ktoś je dręczy itp i nie wmówisz mi że to się nie wynosi z domu jeżeli ja tak postępuję ,to prędzej (a niestety coraz młodze dzieci robią różne "hece") ,czy póżniej dziecko zrobi to samo -wobec słabszego od siebie kolegi ,koleżanki czy potem nauczyciela , bo niestety jest przyzwolenie większości rodziców na to więc wcale nie uważam że pszesadzam,ja się po prostu boję do czego ten świat , w którym żyjemy dąży i co czeka moje dzieci?? -- Buba79 Będzie dobrze, bo będzie dobrze. Lepiej być nie może, bo będzie dobrze. A jak będzie dobrze, to będzie jeszcze lepiej. Ale będzie i tak dobrze. A to jest najważniejsze. Żeby było dobrze. I tak właśnie będzie. Dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bubasio Re: Przesadzasz 26.03.08, 13:49 miałam sąsiadkę kilka lat młodszą od siebie i pamiętam jak jej ojciec -taki nowobogacki dupek ,co myślał że z zarobioną kasą ,rozumy pozjadał, poszedł kiedyś do szkoły i zrobił na lekcji przy klasie owej dziewczyny awanturę nauczycielce że się czepia ,że jego córka nie odrabia zadań i w ogóle i co z tego wynika?? dziewczyna dalej wszytko olewała ,ma tylko skończoną podstawówkę ,chociaż jest bardzo inteligentna i załatwia wszytko tak jak tatuś -kasą ,krzykiem no i doopą np w wieku nastu lat ukradła ojcu kasę i pojechała do Niemiec (gdzie mieszka jej matka i niby do niej pojechała,ale ta jej wtedy na oczy nie widziała )ciążę usunąć są wyjątki że mając złych rodziców -wyrastają dobrzy ludzie ,ale to są niestety nikłe wyjątki a wracając do spr -rozumiem jeszcze że dzieci się biją w tym samym wieku,ale żeby dorosły napadał na 9 latka?? i to jeszcze za "końskie" zaloty dzieciaków?? nosz kurde jakim oszołomem trza być?? to ja chyba już powinnam połowę znajomych Kubasa wybić bo się z niego naśmiewali że nie umie mówić itp Odpowiedz Link Zgłoś