mamadwojga 02.11.03, 10:05 Czy któraś mama ma stary elementarz "Litery" taki z Dorotką na okładce, który obowiązywał około roku 75? Chętnie odkupię egzemplarz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
praktycznyprzewodnik Re: Elementarz "Litery" (z Dorotką) 02.11.03, 19:29 Jesli chcesz go uzywac to nauki czytania dziecka, to zwracam Ci uwagę, ze uzyta jest tam czcionka bez szyferków. Uważa sie, ze to stanowi utrudnienie dla dziecka ( z poczatku uważano za ułatwienie, bo litery sa prostsze w rysunku). Zdarzaja sie takie słowa, których nie da sie przeczytać np. słowo "Ile" mozna równie dobrze jako "druga e" , "Iwonka" jak "lwonka" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Elementarz "Litery" (z Dorotką) 03.11.03, 13:14 Chcę trochę do nauki czytania a trochę z sentymentu. Myślę że to była mimo wszystko dobra książeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvic Re: Elementarz 'Litery' (z Dorotką) 04.11.03, 11:22 To tak księżka obowiązywała w 1975roku. Ja urodziłam się w 1976 i też z niej sie uczyłam w pierwszej klasie - ale to było gdzieś ok 1983-4. Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: Elementarz 'Litery' (z Dorotką) 07.11.03, 18:33 Ja tam uważam,ze nie ma jak Falski. Oczywiście wersja z rysunkami Grabianskiego !! Odpowiedz Link Zgłoś
emonik Re: Elementarz 'Litery' (z Dorotką) 07.11.03, 22:11 Czy to ten elementarz, w którym była Inka? Pamiętam go chociaż uczyłam się już z nowszego... Też chętnie kupię! Zwłaszcza, że miałam strrrrraszny problem z zarejestrowaniem imienia córeczki, bo nie ma go w spisie imion polskich (!!!). Pozdrawiam! Monika - mama Inki Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Elementarz "Litery" (z Dorotką) 11.11.03, 18:21 Mozna go kupic normalnie w ksiegarni ( z niego 4 lata temu uczyl sie moj syn) Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Elementarz "Litery" (z Dorotką) 15.11.03, 09:39 Chyba nie można go kupić w księgarni bo obleciałam księgarnie i nikt nic nie wie na ten temat. Buuuuuu. Może myślisz o jakiejś innej książce? (Falski był wznowiony) Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Elementarz "Litery" (z Dorotką) 15.11.03, 14:12 Moj syn 5 lat temu uczyl sie wlasnie z tego elementarza ( nie pomylilam bo sama sie z niego uczylam) Odpowiedz Link Zgłoś