IP: 213.76.109.* 25.07.02, 21:44
Witam,Czy jest w W-wie basen na którym organizowane są zajęcia dla maluszków?Zuzia jest maleńka ma dopiero 5 miesięcy ale chciałabym z nię się popluskać.PS. Wiem że woda musi być ozonowana i musi mieć podyższoną temperaturę.Pozdrawiam gaga
Obserwuj wątek
    • Gość: lidka Re: basen IP: 195.94.206.* 29.07.02, 08:02
      Ja polecam basen na Spartańskiej. Tam woda i co ważne powietrze jest bardzo ciepłe. W szatni damskiej jest kojec dla dzieck i stół do przewijania. Co do zajęć zorganizowanych to nie wiem czy są, ale na początek proponują tam pochodzić w ramach oswajania się z wodą. Do wody może wejść tatuś z pociechą a Ty możesz obserwować z brzegu i za siebie nie płacisz. 30 minut kosztuje 10pln. Płacą ci, którzy są w wodzie. Acha, pielychy na basem wcale nie są jednorazowe, pl€szesz w czystej wodzie, suszysz i używasz ponownie. Woda na basenie ozonowanaLidka
    • Gość: dziub Re: basen IP: 217.98.36.* 29.07.02, 21:18
      hej gaga,my z majunia chodzimy na basen od kiedy ona ma piec miesiecy. nie tylko dobrze sie bawimy, ale jeszcze maja uczy sie plywac. bardzo polecam. a w ostatnia niedziele bylismy wszyscy troje na warszawiance w parku wodnym i siedzielismy sobie w jacuzzi (babelki, te sprawy). Bylo CU-DO-WNIE!!! woda ozonowana, oczywiscie.pozdromama mai
      • Gość: dziub Re: basen IP: 217.98.36.* 29.07.02, 21:25
        zapomnialam dodac, ze ten basen, na ktory chodzimy regularnie jest przy ulicy Na Uboczu 14 albo 17 (moge podac ci numer telefonu do dziewczyny, ktora prowadzi tam zajecia).Jesli chodzi o spartanska, to bylismy tam raz, ale to nie to samo. Tam sie toba nie zajma i nie ma instruktora z prawdziwego zdarzenia.dziub
    • Gość: ania Re: basen IP: 150.254.31.* 31.07.02, 10:26
      Troche zmienie temat, ja jestem z Poznania, gdzie tez jest szkola plywania dla maluszkow Fregata-Life. Z maluda chodzilysmy na basen od kiedy skonczyla roczek. Bylo super. Potem szkola zmienila siedzibe - basen jest owszem ladniejszy, ale zajecia stracily, a w dodatku z przestrzeganiem podstawowych zasad prowadzenia takiego basenu sa na bakier. Woda jest podgrzewana i niby ozonowana, ale w jakis dziwny sposob Zosia zlapala gronkowca. Przez rok na starym basenie bylo naprawde super, a od pazdziernika, koszmar. Zanim wykrylysmy co to jest ciagle Zosienka miala a to zapalenie krtani, a to jakies inne paskudztwo. Caly czas byla na antybiotykach i dopiero wymaz i anybiogram spowodowaly, ze dostala wlasciwy lek i jakos na szczescie teraz nie choruje. ( niestety gronkowiec dalej jest) Badania wykazaly ze gronkowca mogla zlapac tylko na basenie ( zreszta wiem ze dzieci znajomych mialy tez wieksze lub mniejsze dolegliwosci) . Teraz jak mysle o basenie to mnie ciarki przechodza. Wiec dziewczyny uwazajcie na basen w Poznaniu!!!!
    • Gość: Dżoanka Re: basen IP: 194.181.200.* 09.08.02, 07:47
      Hej Gaga, nasz Adaś ma 5,5 miesiąca i od końca czerwca chodzimy z nim na zorganizowane zajęcia dla niemowlaków na Wodniku (Gocław). Jest bardzo fajnie, Adasiowi trochę zajęło oswojenie się z wodą, ale już mu się coraz bardziej podoba. Kąpieluszki są jednorazowe, do nabycia np. w miejscowym sklepiku lub w Carrefour. Cena karnetu 165 zł za 11 zajęć. Wejście drugiego opiekuna kosztuje 5 zł, ale warto chodzić razem, bo pomoc się przyda, a rodzic "wolny" może w czasie zajęć popływać. Kolejny kurs będzie się pewnie zaczynał jakoś we wrześniu, ale radziłabym już się zapisywać, bo jset dużo chętnych. Basen jest nowy i przyjemny, woda dla maluchów ozonowana, o temperaturze ok. 30 stopni, jest też jacuzzi, gdzie można wejść z maluchem.
    • damian455 Re: basen 02.06.16, 13:33
      Jeśli masz działkę albo - jeszcze lepiej - dom z ogrodem, to polecam Tobie i Zuzi basen ogrodowy. Tańszy, pluskanie latem zawsze w zasięgu ręki, no i można fajnie spędzać czas z rodziną i znajomymi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka