agal38 28.11.06, 09:05 Poszukuje stron z szablonami liter. Interesują mnie litery drukowane i pisane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onja Re: Litery - Szablony 30.11.06, 09:17 Czesc, oto fajny program z literkami - do sciagniecia i do wydrukowania, polecam:www.info.e-dziecko.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=65 Odpowiedz Link Zgłoś
violik Re: Litery - Szablony 30.11.06, 19:16 Patrząc już na 1 planszę widać, że źle jest zaznaczone prowadzenie ołówka/długopisa we wzorze do pisania. Jeśli dzieciak źle nauczy się pisać - będą problemy. Literki piszemy w kierunku zgodnym z obrotem wskazówek zegara. Jeśli tak wygląda cały program, to raczej trzeba ostrzegać, a nie polecać. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka81 Re: Litery - Szablony 30.11.06, 23:55 a od kiedy to literke O, A brzuszek od D pisze sie w kierunku wskazówek zegara? przy pisaniu literki L laseczkę pisze się od góry a nie od dołu a to też jest przeciwne do wskazówek zegara. Odpowiedz Link Zgłoś
violik Re: Litery - Szablony 01.12.06, 14:34 słusnie - tutaj chodziło mi raczej o to, że na tej stronie jest niepoprawnie pokazana pisownia litery A, a - zbyt duży skrót myślowy a w ogóle do literek (do pierwszej nauki liter pisanych) i do doskonalenia polecam książkę "Uczę się pisać" Wydawnictwa Harmonia www.harmonia.gda.pl lepiej uczyć malucha od początku dobrze, książka to 15 pln (w księgarni) Odpowiedz Link Zgłoś
malwis19 Re: Litery - Szablony 06.12.06, 21:53 Witam. Tutaj są ciekawe rzeczy do ściągnięcia i wydrukowania.Robił je mój przedszkolak i dosyć sprawnie mu to szło. www.cauchy.pl/przedszkole/index.php Odpowiedz Link Zgłoś