Dodaj do ulubionych

Badania słuchu

02.11.09, 10:29
moja córka ma 4 lata.nie słyszy na jedno ucho od 6 miesiąca życia.jest pod
stałą opieką audiologa.nie ma żadnego aparatu bo podobno nie jest jej
potrzebny.na rehabilitacje słuchowe też nie chodzi.nie wiem czy tak ma być czy
nie jestem dobrze poinformowana? może ktos wie coś na ten temat proszę o
informacje smile)
Obserwuj wątek
    • loo_k Re: Badania słuchu 10.04.13, 23:45
      Polecam wizytę w Centrum Zdrowia Matki, Dziecka i Młodzieży w Warszawie. Konsultacje są płatne ale ceny umiarkowane, bez kolejek. Otolaryngolog dziecięcy, audiolog foniatra dziecięcy i logopeda dziecięcy jednym miejscu. Znakomite wyposażenie - fiberoskopia nosogardła, kontrola ucha wysokiej klasy mikroskopem z torem wizyjnym i ssaki do czyszczenia ucha dziecka- wszystko wliczone w cenę konsultacji:
      www.wcwi.pl
    • dosia23 Re: Badania słuchu 11.04.13, 13:30
      a jak z rozwojem mowy? Ja mam tez 4 ltniego synka z jednostronna głuchota od urodzenia. Jestesmy jednak pod opieka Centrum terapi słuchu w Poznaniu, jeździmy na kontrolę ucha zdrowego czy jest wszystko w porządku, bo z uchem niesłyszącym już nic nie zrobimy. Poza tym u nas mowa rozwija sie powoli więc mamy również logopedę. Lekarz prowadzący chce spróbować zastosować w wieku 5 lat aparat typu Cross.
    • kasi-a789 Re: Badania słuchu 10.06.13, 13:12
      co jest powodem jednostronnej utraty słuchu? do nas często trafiają młodzi pacjenci z jednostronnym ubytkiem słuchu po swince,
    • atoar Re: Badania słuchu 23.06.13, 21:48
      Prośba do wszystkich matek by kontrolowały swoje dziecko i chronły je na wizycie laryngologicznej, twoje dziecko może być zagrożone i upośledzane latami może mieć różne następstwa w dziecinstwie i w wieku dorosłym nie do zauważenia przez lata przy wychowaniu, nawet może być zwyrodnione,ponieważ firma T-Mobile robi nie legalne badania na dzieciach i młodzieży które mogą się przyczynić do trwałego upośledzenia.Dzieci mogą się źle uczyć mieć różne powikłania zdrowotne mieć upośledzony wzrok i nie ukończyć edukacji na odpowiednim poźiomie.Szczególną uwagę należy poświęcic podczas wizyty lekarskiej czy lekarz nie umieszcza głęboko w uchu małego przedmiotu w wielkości dwóch główek od zapałek bardzo słabo widoczne,jest to urządzenie elektroniczne które wykonuje firma w dachau dokł Telefunken na zamówienie firmy T-Mobile które to urządenie odbiera fale emitowane z stacji BTS i po przetworzeniu emituje do mózgu fale, które mogą wpływać na różne stany po osłabienie samopoczucia i koncetracji a nawet mogą zatrzymać akcje serca.
    • atoar Re: Badania słuchu 23.06.13, 22:52
      Prośba do wszystkich matek by kontrolowały swoje dziecko i chronły je na wizycie laryngologicznej, twoje dziecko może być zagrożone i upośledzane latami może mieć różne następstwa w dziecinstwie i w wieku dorosłym nie do zauważenia przez lata przy wychowaniu, nawet może być zwyrodnione,ponieważ firma T-Mobile robi nie legalne badania na dzieciach i młodzieży które mogą się przyczynić do trwałego upośledzenia.Dzieci mogą się źle uczyć mieć różne powikłania zdrowotne mieć upośledzony wzrok i nie ukończyć edukacji na odpowiednim poźiomie.Szczególną uwagę należy poświęcic podczas wizyty lekarskiej czy lekarz nie umieszcza głęboko w uchu małego przedmiotu w wielkości dwóch główek od zapałek bardzo słabo widoczne,jest to urządzenie elektroniczne które wykonuje firma w dachau dokł Telefunken na zamówienie firmy T-Mobile które to urządenie odbiera fale emitowane z stacji BTS i po przetworzeniu emituje do mózgu fale, które mogą wpływać na różne stany po osłabienie samopoczucia i koncetracji a nawet mogą zatrzymać akcje serca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka