ludikun 24.02.04, 21:50 Czy Eurespal jest silnym lekiem ? Pytam bo lekarka na byle przeziebienie zapisuje go mojej rocznej coreczce a wiecie jak to z lekarzami roznie bywa. Z gory dziekuje za pomoc, Kasia mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cwikrut Re: Eurespal 24.02.04, 23:13 Eurespal jest bardzo dobrym lekiem- wiem z kilku dobrych źródeł od lekarzy szpitalnych. Mój 8 mies. Adaś był na Eurspalu 3 tygodnie- waży ponad 10 kg więc dawka była duża- 3x 7 ml, ale trzeba pamiętać żeby bezwzględnie podawać go nawet do 2 tyg po ustąpieniu objawów, inaczej kuracja nie ma większego sensu- to lek antyhistaminowy i jednocześnie przeciwzapalny, niedobry w smaku, ale w małych łyczkach (łyżeczką) między czymś lepszym wchodzi Polecam, a naprawdę przekopałam co się da i wychodzi, że jest to świetny lek. Odpowiedz Link Zgłoś
daga28 Re: Eurespal 25.02.04, 12:39 Ja też wiem z własnego doświadczenia że Eurespal to dobry lek. Mój synek dostaje go przy każdej infekcji ponieważ ma przy tym zawsze nadprodukcje wydzieliny w górnych drogach oddechowych. Poaz tym jest alergikiem. Wiem od lekarzy że można go podwać nawet do pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Eurespal 25.02.04, 20:55 Mojej córce pediatra przepisuje eurespal zawsze przy kaszlu. Ostatnio ( jestem o tym święcie przekonana) uchronił ją od antybiotyku. A kaszel miała naprawdę potężny! I wysoką gorączkę. Jestem pozytywnie nastawiona do tego leku , mimo że jest dość drogi, to warto! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.zdz Re: Eurespal 25.02.04, 12:42 Podobno jest to lekarstwo dosyć bezpieczne i można je stosować nawet dłuższy czas. To opinia kilku lekarzy, których o to pytałam. Zalecane zwłaszcza w sprawach kataralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cwikrut Re: Eurespal 25.02.04, 22:53 Dodam ,że podawałam Adasiowi Eurespal cały czas jak starszy syn miał anginę i odpukać nie zaraził się! Odpowiedz Link Zgłoś
mackowy4 Re: Eurespal 26.02.04, 09:23 Mojemu maluchowi (13 miesięcy) też lekarka przepisywała ze trzy razy Eurespal. Mam o tym leku bardzo dobre zdanie, chyba podany w miarę szybko uratował moje dziecko przed antybiotykami. My podajemy to lekarstwo strzykawką (3x5ml). Maluch przyzwyczaił się już do tego smaku i nawet zbytnio nie protestuje. Ja zawsze oddchycham z ulgą, kiedy lekarz zaleca Eurespal, bo to oznacza, że chorobę uda się zwalczyć bez antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś