24.02.04, 21:50
Czy Eurespal jest silnym lekiem ? Pytam bo lekarka na byle przeziebienie
zapisuje go mojej rocznej coreczce a wiecie jak to z lekarzami roznie bywa.
Z gory dziekuje za pomoc,

Kasia mama Oli
Obserwuj wątek
    • cwikrut Re: Eurespal 24.02.04, 23:13
      Eurespal jest bardzo dobrym lekiem- wiem z kilku dobrych źródeł od lekarzy
      szpitalnych. Mój 8 mies. Adaś był na Eurspalu 3 tygodnie- waży ponad 10 kg więc
      dawka była duża- 3x 7 ml, ale trzeba pamiętać żeby bezwzględnie podawać go
      nawet do 2 tyg po ustąpieniu objawów, inaczej kuracja nie ma większego sensu-
      to lek antyhistaminowy i jednocześnie przeciwzapalny, niedobry w smaku, ale w
      małych łyczkach (łyżeczką) między czymś lepszym wchodzi smile
      Polecam, a naprawdę przekopałam co się da i wychodzi, że jest to świetny lek.
      • daga28 Re: Eurespal 25.02.04, 12:39
        Ja też wiem z własnego doświadczenia że Eurespal to dobry lek. Mój synek
        dostaje go przy każdej infekcji ponieważ ma przy tym zawsze nadprodukcje
        wydzieliny w górnych drogach oddechowych. Poaz tym jest alergikiem. Wiem od
        lekarzy że można go podwać nawet do pół roku.
        • ariana1 Re: Eurespal 25.02.04, 20:55
          Mojej córce pediatra przepisuje eurespal zawsze przy kaszlu. Ostatnio ( jestem
          o tym święcie przekonana) uchronił ją od antybiotyku. A kaszel miała naprawdę
          potężny! I wysoką gorączkę. Jestem pozytywnie nastawiona do tego leku , mimo że
          jest dość drogi, to warto!
    • monika.zdz Re: Eurespal 25.02.04, 12:42
      Podobno jest to lekarstwo dosyć bezpieczne i można je stosować nawet dłuższy
      czas. To opinia kilku lekarzy, których o to pytałam. Zalecane zwłaszcza w
      sprawach kataralnych.
      • cwikrut Re: Eurespal 25.02.04, 22:53
        Dodam ,że podawałam Adasiowi Eurespal cały czas jak starszy syn miał anginę i
        odpukać nie zaraził się!
    • mackowy4 Re: Eurespal 26.02.04, 09:23
      Mojemu maluchowi (13 miesięcy) też lekarka przepisywała ze trzy razy Eurespal.
      Mam o tym leku bardzo dobre zdanie, chyba podany w miarę szybko uratował moje
      dziecko przed antybiotykami. My podajemy to lekarstwo strzykawką (3x5ml).
      Maluch przyzwyczaił się już do tego smaku i nawet zbytnio nie protestuje.
      Ja zawsze oddchycham z ulgą, kiedy lekarz zaleca Eurespal, bo to oznacza, że
      chorobę uda się zwalczyć bez antybiotyku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka