lenuszek 05.11.10, 16:47 proszę pilnie o domowe sposoby jak się go pozbyć do poniedziałku??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadia.r Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 16:50 Sół fizjologiczna, maść majeranowka, pulmex do smarowania Mojej bardzo szybko taki zestaw pomaga. Czasem podaje Euphorbium i Nasivin. Odpowiedz Link Zgłoś
lenuszek Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 17:12 sól mam i kropię, pulmex mam ale córka robi istny cyrk- zapach ją drażni, po te kropelki homeo mąż zaraz pojedzie, mam nadzieję, że to pomoże bo w poniedziałek musi iść do przedszkola... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 17:54 Nie wiem w jakim wieku dziecko, ale ja stosuję w takich sytuacjach mucofluid. Działa cuda, ale jest na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek227 Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 18:42 Jesli katar zalega to Sinupret. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 19:12 wszystko zalezy od dziecka. Duzo wody morskiej do nosa psikać i odciągać ile sie da (lepiej odciągnąć bo rodzic więcej wyciągnie niz dziecko samo wydmucha), raczej nie używać otrivinu itp, może jakieś inhalacje - kilka chwil nad parującą wodą? Odpowiedz Link Zgłoś
anna090481 Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 07.11.10, 21:43 INHALACJE nie ma nic lepszego, z soli fizjologicznej 3 razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Flegamina 07.11.10, 22:06 Podobno nie u każdego działa na katar, ale u mnie tak i u mojego syna też. Katar staje się bardziej płynny i łatwiej go wysmarkać albo odciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: Flegamina 07.11.10, 23:01 Ostatnio odkryliśmy katarek - podłączany do odkurzacza do odciągania kataru. Mi się wydaje że szybciej przeszło. Zadział też kilka razy Mukofluid i krople robione w aptece z jakimś antybiotykiem, ale to na długo utrzymujący się katar. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 08.11.10, 10:41 co prawda dziść już poniedziałek, ale coś rozrzedzajacego np. Sinupret lub w przyp. mokrego kaszlu Flegamina lub inny wykrztusny syrop Odpowiedz Link Zgłoś