Dodaj do ulubionych

gęsty zalegający katar- jak się pozbyć

05.11.10, 16:47
proszę pilnie o domowe sposoby jak się go pozbyć do poniedziałku???
Obserwuj wątek
    • nadia.r Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 16:50
      Sół fizjologiczna, maść majeranowka, pulmex do smarowaniasmile Mojej bardzo szybko taki zestaw pomaga. Czasem podaje Euphorbium i Nasivin.
      • lenuszek Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 17:12
        sól mam i kropię, pulmex mam ale córka robi istny cyrk- zapach ją drażni, po te kropelki homeo mąż zaraz pojedzie, mam nadzieję, że to pomoże bo w poniedziałek musi iść do przedszkola...
    • ariana1 Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 17:54
      Nie wiem w jakim wieku dziecko, ale ja stosuję w takich sytuacjach mucofluid. Działa cuda, ale jest na receptę.
    • aniolek227 Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 18:42
      Jesli katar zalega to Sinupret.
    • mamasi Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 05.11.10, 19:12
      wszystko zalezy od dziecka. Duzo wody morskiej do nosa psikać i odciągać ile sie da (lepiej odciągnąć bo rodzic więcej wyciągnie niz dziecko samo wydmucha), raczej nie używać otrivinu itp, może jakieś inhalacje - kilka chwil nad parującą wodą?
    • anna090481 Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 07.11.10, 21:43
      INHALACJE
      nie ma nic lepszego, z soli fizjologicznej 3 razy dziennie
    • rulsanka Flegamina 07.11.10, 22:06
      Podobno nie u każdego działa na katar, ale u mnie tak i u mojego syna też. Katar staje się bardziej płynny i łatwiej go wysmarkać albo odciągnąć.
      • ania_kr Re: Flegamina 07.11.10, 23:01
        Ostatnio odkryliśmy katarek - podłączany do odkurzacza do odciągania kataru. Mi się wydaje że szybciej przeszło. Zadział też kilka razy Mukofluid i krople robione w aptece z jakimś antybiotykiem, ale to na długo utrzymujący się katar.
    • an_ni Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 08.11.10, 10:16
      Sinupret
    • marghot Re: gęsty zalegający katar- jak się pozbyć 08.11.10, 10:41
      co prawda dziść już poniedziałek, ale coś rozrzedzajacego np. Sinupret lub w przyp. mokrego kaszlu Flegamina lub inny wykrztusny syrop
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka