Dodaj do ulubionych

Nasivin soft- katar

06.12.10, 10:11
Jakie są wasze opinie o tych kroplach?
Mały ma katar znów bo ostatni skończył się jakieś 1.5tyg temu.. nie wiem skąd ten katar się wziął nie mam pojęcia czy się gdzieś zaraził czy jaka jest przyczyna ale leje mu się z nosa woda i nie śpi marudzi itd...
Nie jestem szczególnie zwolenniczką używania kropli ale na noc daje mu ten nasivin bo nie chce żeby się męczył. Ogólnie nie wiem dlaczego jakoś się go boje ale dziś rano psiknęłam mu znów bo nie może w ogóle oddychać ;/ W niedziele mamy chrzciny znajomych nie chce brać "smarkacza" bo nie che żeby się dzieci pozarażały a znów szkoda jest mi go zostawić bo będą tam dzieci zabawa itd.... nie wiem jak przyspieszyć czas końca tego kataru... Macie jakieś pomysły poza tym nieszczęsnym nasivinem ?
Pewnie najlepiej byłoby zostawić ale jak widzę że dziecko tak oddychać nie może to mnie cholera bierze ... Młody ma 1.5r więc sam nosa nie wydmucha sad
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: Nasivin soft- katar 06.12.10, 10:53
      Ja 2-3 razy dziennie psikam do noska, w tym jeden na noc. Na noc podaje 7 kropli Zyrtecu (wg zalecenia lekarza), obkurcza śluzówke nosa, dla Twojego to pewnie tych kropli mniej trzeba. Do tego multi-Sanostol - jest od 1 r.ż. Na razie katar minąć nie chce, a przysłowiowy tydzień minął sad
      • sonrisa06 Re: Nasivin soft- katar 06.12.10, 10:58
        Daję na noc, albo w nocy jeśli córka przez zapchany nos nie może spać. W pierwszej fazie kataru, kiedy śluzówka opuchnięta i leci woda, a tak na prawdę nie ma czym smarkać. Jego nie można długo stosować, raptem kilka dni. Akurat na tą pierwsza najgorszą fazę kataru jest dobry.
        • sonrisa06 Re: Nasivin soft- katar 06.12.10, 11:01
          W ciągu dnia woda morska, czasami Euphorbium, ale u nas za bardzo nie działa. Oprócz tego córka często ma robione krople do nosa w aptece, oczywiście na receptę.
    • aihnoa Re: Nasivin soft- katar 06.12.10, 11:06
      Krople są ok, mojemu pozwalały się wyspać. Tylko nie powinno się ich stosować dłużej niż ciągiem 5 dni. Jak leje mu się z nosa, to dobrze, gorzej gdyby katar zalegał.
      Ja bym dała standardowo wit. C i wapno, my dostawaliśmy zawsze też coś antyalergicznego, bo katary były w większości alergiczne (zyrtec, aerius).
      • gwen_s Re: Nasivin soft- katar 06.12.10, 13:01
        dokładnie u nas też nasivin był przez 5 dni. Zanim jednak go używałam, psikałam solą morską, czekałam, smarkał, potem dopiero nasivin... od środy miał katar, wczoraj przestałam używać, dziś jeszcze psikam solą morską.
        Zazwyczaj jak młodziak ma wodnisty katar używam tylko soli...
        • pitu_finka Re: Nasivin soft- katar 06.12.10, 18:06
          Na gęsty katar Sinupret plus coś antyalergicznego. I Mucofluiud, też na gesty katar. Póki katar leci sam to się nie przejmuję. Nasivinu raczej nie stosuję, jak juz to dzien-dwa dla poprawy komfortu. Plus woda morska, inhalacje i ewentualnie Sinus Rinse.
    • my_valenciana Re: Nasivin soft- katar 06.12.10, 19:49
      Wkraplam Nasivin na noc jeśli katar jest gęsty i dziecko nie może oddychać.
      W ciągu dnia stosuję wodę morską. Mukofluid akurat na mojego syna nie działa dobrze - zalewają go gile ale gęste. Dodatkowo podaję jeszcze dziecku tabletki na katar homeopatyczne Sinuspax - u nas skracają czas kataru do tygodnia, półtora, wcześniej katary trwały po 3,4 tygodnie.
      • mamapoli3 Re: Nasivin soft- katar 07.12.10, 12:20
        ja Nasivin daje córce jak katar przestaje być jasny i lejący a staje się zielonkawy i gęsty.Daje 2 razy dziennie max przez 3 dni.Po tym Mucofluid-bardzo rozrzedza katar.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka