gosiawos 11.05.04, 21:16 Czy 9-o miesięcznemu dziecku można podawać Danonki, albo serek Bakuś? Nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wenus_z_milos Od 3 lat (ponoć) 11.05.04, 22:46 Nie sprawdziłam tego, ale wielokrotnie czytałam na forum, że danonki są przeznaczone dla dzieci powyżej 3 roku życia. Taką informację można uzyskać ponoć na infolinii (no bo przecież nie na opakowaniu!), z Bakusiami jeszcze gorzej. Ale ja zaczęłam podawać dziecku danonki w okolicach roku (nie wiedziałam tego, co wiem teraz). Nic więcej nie wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Od 3 lat (ponoć) 13.05.04, 11:21 To było do Actimelu, a nie danonkach. Odpowiedz Link Zgłoś
merigold_triss Re: Od kiedy danonki 11.05.04, 22:48 danonki lekarka pozwolila dawac juz od 11 miesiaca.bakus synkowi bardzo smakuje ale niestety ma po nim straszna wysypke na buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
osica Re: Od kiedy danonki 12.05.04, 21:47 A po co podawać takie paskudztwo, pełno i nich chemii i barwników. Wielokrotnie o tym było na forum. Czy nie lepiej podać coś bardziej naturalnego: kefir czy jogurt naturalny??? Przecież te danonki to czysty marketing :o)))) A my naiwni....... Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Od kiedy danonki 13.05.04, 11:25 Danonki nie zawierająsztucznich barwników, ani "dosmakowywaczy". Ale oczywiście masz rację, że najlepiej naturalny jogurt bądź kefir - choćby ze względu na łatwość przyswajania białka krowiego - z tych produktów najbezboleśniej i najbezpieczniej. Ale tylko pod warunkiem, że dziecko zje. Mój syn pluł naturalnym kefirem i jogurtem. Latem można dodać świeże owoce (zimą wybór raczej ograniczony), wtedy łatwiej dziecku "wchodzi". A danonki można w małej ilości(! ze względu na ew. alergię na białko krowie) podawać od ukończenia roku. Odpowiedz Link Zgłoś