Dodaj do ulubionych

Sinupret - kilka pytań.

19.12.11, 16:43
Od wczoraj podaję 7 latkowi ze względu na przewlekłe zapalenie zatok. Katar zielony pojawia się, trwa kilka dni i znika, i tak w kółko. Wymazy zrobione i nic nie wyszło. Laryngolog do którego chodzimy zdiagnozował zapalenie zatok.
Nos się zatyka, więc oprócz tego używamy kropli udrażniających nos Nasivin, Euphorbium s, wody morskie.
Mamy 25 kropli 3x dziennie.
Jak powinno przebiegać takie leczenie? Jakie etapy? Kiedy te glutki będą schodzić obficiej?
Czy może pojawić się kaszel?
Nie wiem, czego mogę się spodziewać?
Obserwuj wątek
    • misia33 Re: Sinupret - kilka pytań. 20.12.11, 20:26
      Ten lek ziołowy można podawać dłuższy czas. Myślę że szybko zaczną działać i może wtedy pojawić się większy kaszel. Do tego możesz podawac ACC 2 x dziennie po 1 tabl. U nas jest zespoł zatokowo-oskrzelowy i jeśli pojawi się katar mamy podawać sinupret w tabl (podobno skuteczniejszy) 3x1 tab przez 7 dni i ACC 2x1 tab przez 5 dni.
      • cytrusowa Re: Sinupret - kilka pytań. 22.12.11, 22:21
        nie oczekuj poprawy po dwu-trzykroptnym podaniu kropli.
        one rozrzedzaja wydzieline, a skoro jest gesta - chwlie to potrwa....
    • pa_yo Re: Sinupret - kilka pytań. 30.12.11, 19:29
      Poczytaj o sinus rinse, to zbawienie przy zawalonych zatokach:
      www.nosizatoki.pl/sklep/index.php
      • bobusie Re: Sinupret - kilka pytań. 31.12.11, 10:05
        i zapomnij w tej sytuacji o nasivinie - on jedynie wysuszy śluzówkę, która nie będzie się sama bronić. Ma schodzić to, co w zatokach, często zielenizny. Sinupret rozrzedza, więc na początku tego kataru będzie więcej i może pojawić się kaszel. Wiele dobrego słyszałam też o homeopatycznym sinuspax - w formie pastylek, więc nie taki gorzki sinupret (ale sama nie testowałam, więc nie wiem który lepszy). Polecam natomiast inhalacje z soli iwonickiej (można do inhalatora z pół łyżeczki na szklankę wody lub do gara z wodą około 60 stopni na litr wody łyżka i dodać ze 2 krople inhalolu).
        • bobusie Re: Sinupret - kilka pytań. 31.12.11, 10:07
          ja osobiście przy tego typu historiach zrezygnowałabym na jakiś czas z nabiału (głównie mleka) - mocno zaśluzowuje dziecko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka