marteczka271 15.06.04, 09:40 mojego 6 letnigo synka bardzo bolą nogi(szczególnie w nocy),bylismy u ortopedy żeby wykluczyc jakąś chorobę.Myślę że są to bóle wzrostowe - co mogę zrobic żeby go nie bolało ? może któraś mama miała taki sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajami1 Re: ból nóg ? 15.06.04, 19:48 Takie bóle znam z autopsji, cierpiałam na nie przez cały okres dojrzewania. Jeśli stają się naprawdę męczące polecam ibufen (lub inny preparat ibuprofenu). Czy synek miał zrobione badanie OB i ASO, w celu wykluczenia choroby reumatycznej? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: ból nóg ? 16.06.04, 20:10 miał robione te badania 3 lata temu jak też płakał na nogi.Chyba tylko pomoga leki przeciwbólowe i aby juz urósł....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antoku Re: ból nóg ? 19.06.04, 22:29 Mojego pawie dwuletniego synka od sześciu miesięcu bolą nogi. Pytałam lekarza pierwszego kontaku-olał sprawę (stwierdził, że to bóle wzrostowe). Ostatnio byłam u bardzo miłej pani doktor, która skonsultowała się telefonicznie w tej sprawie z reumatologiem któy stwierdził, że są to bóle wzrostowe lub osteoporoza! Nie mam pojęcia dlaczego akurat osteoporoza a nie np. reumatyzm. A może pani doktor powtarzając nam pomyliła się? (nie było oczywiście żadnych badań). Mojemu Kubusiowi najbardziej pomaga rozgrzanie nóg gorącym termoforem. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kajami1 antoku 19.06.04, 22:52 Jeśli gorąco pomaga to chyba jednak nie osteoporoza a niestety reumatyzm. Spróbuj zrobić maluchowi badania. Warto mieć pewność, że to nie reumatyzm bo to paskudztwo "liże stawy ale kąsa serce" więc trzeba to leczyć (taka cwana jestem a leczę się sama, no ale ja jestem już stara baba). Pozdrawiam Kasia PS. Częste anginy predysponują do reumatyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
antoku Re: antoku 19.06.04, 23:40 Ale od czego zacząć, jakie badania należy zrobić? Bo ja nie mam pojęcia a lekarz niestety sam nie naprowadzi mnie. Dziękuję za pomoc Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ulunia_dominiczek Re: ból nóg ? 12.10.16, 13:48 moj ma 9 lat a bole wzrostowe od jakis trzech,masujemy nogi i smaruje mascia rozgrzewajaca i rowniez chce zrobic badania.tylko jakie? Odpowiedz Link Zgłoś