mamakaji 18.10.04, 17:35 Czy któreś z waszych dzieci chorowały na to. Napiszcie proszę jaki był przebieg, jakie leczenie no i czy robiłyście wymaz z gardła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jop Re: Pneumonia ???? 18.10.04, 17:54 Że jak?! Pneumonia to po angielsku zapalenie płuc... Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: Pneumonia ???? 18.10.04, 17:57 no wlasnie, ja tez wiem ze pneumonia to zapalenie ploc Odpowiedz Link Zgłoś
mamakaji Re: Pneumonia ???? 18.10.04, 17:59 Oj to chyba coś pokręciłam. To miało być jakieś schorzenie spowodoeane bakterią pneumo.. coś tam. A zapalenie płuc to miało być tylko jedno z możliwych powikłań Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Streptococcus pneumonie 19.10.04, 07:13 Tak ta bakteryjka sie nazywa i jest dość groźna. My będziemy sie szczepić jak maluch skończy 2 latka (szczepionka pneumo23). Zdaje się, że może powodowac podobne choroby i powikłania co Hib... J. Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: Pneumonia ???? 19.10.04, 18:03 moze byc streptococcus pneumoniae, moze byc chlamydia pneumoniea... o co ci chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś