darwina 28.01.05, 09:14 Mój starszy synek po nim wymiotuje, jaki inny srodek przeciwzapalny moge mu podać? Synek ma 3,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_5 Re: Co zamiast Eurespalu? 28.01.05, 10:41 odpowiednika Eurespalu nie ma, tak powiedział mi lekarz pediatra, bo nie chciałam E.(syropu nie wypie), dostaliśmy sinupred(wykrztuśny ziołowy w tabletkach ale to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Co zamiast Eurespalu? 28.01.05, 11:25 Pyrosol. syrop ziołowy, bez recepty baaardzo smaczny (wg mojgo dziecka). skończył nam się Eurespal, z naszym lekarzem akurat nie mogłam się skontaktować (urlop), poleciła panie w aptece. Później lekarka potwierdziła. działa napotnie i przeciwzapalnie. powinno się go podawać w pierwszym stadium choroby. Żadnych odruchów wymiotnych czy biegunki (E. mały z trudem przełykał). Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: Co zamiast Eurespalu? 28.01.05, 13:06 leki roślinne w schorzeniach GDO u dzieci: www.borgis.pl/czytelnia/nowa_pe diatria/2000/05/03.php Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: Co zamiast Eurespalu? 28.01.05, 13:07 sorry powinno być (nie WYPIJE) Odpowiedz Link Zgłoś
majutkowamama Re: Co zamiast Eurespalu? 28.01.05, 13:38 witaj, my zamiast Eurespalu podajemy córeczce Sinupret - ma takie samo działanie - a zamiast 5 ml Eurespalu tylko 15 kropli Sinupretu. W naszym przypadku jest to zbawienne bo taką ilość można bez problemu zmieszcać z herbatką czy soczkiem. Sinupret jet na receptę. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
pipi11 Sinupret 28.01.05, 18:09 Sinupret jest lekiem ziołowym sprzedawanym bez recepty! Jego działanie jest następujące: rozrzedza śluz, działa przeciwzapalnie, oczyszcza zatoki. Jednak jego działanie jest zauważalne po dłuższym okresie podawania wg. naszej laryngolog po 2 tygodniach. Sinupret można podawać bardzo długo, nawet rok czasu. Pozdrawiam pipi Odpowiedz Link Zgłoś