Dodaj do ulubionych

Dziecko i pies

26.04.05, 12:32
jestem mama 11-miesiecznego synka, Mateuszka. Do tej pory nie mialam z nim
żadnych klopotów, jest zdrowy i swietnie się rozwija. Ostatnio zaniepokoiła
mnie jedna rzecz. Odwiedziła nas moja ciotka z Kanady, mieszkała u nas pare
dni i, ku mojemu zdziwieniu, dała Mateuszkowi do spróbowania czarna kawę.
Mati najwyrazniej zasmakował, bo za każdym razem kiedy ciotka lub ja pijemy
kawę, on domaga się zeby jemu też dac. Ciotka mówi ze wiele dzieci tak robi i
ze nie ma sie czym martwic. Ale ja się zastanawiam, czy to mu nie szkodzi?
Moze lepiej zebym mu dodawała do tej kawy mleko, zeby złągodzic smak..? Czy
to normalne zeby 11-miesieczny malec pił kawe? czy spotkaliscie sie z tym
kiedys wczesniej? Czekam na odpowiedz i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • nancy75 Dziecko a kawa 26.04.05, 12:34
    • monikania Re: Dziecko i pies 26.04.05, 12:42
      Droga Nancy,
      a co to ma wspólnego z psem? czy pies też pija z Wami czarną kawę?
      • nancy75 Re: Dziecko i pies 26.04.05, 12:49
        Nie, nie, mialam napisac ze Mateuszek lubi sie dobierać do psiej miski. A pies
        kawy nie pije, woli kakaowink
        • monikania Re: Dziecko i pies 26.04.05, 12:55
          Rozumiem wink Co do tej kawy, to byłabym ostrożna - nie wiadomo, z jakich ziaren
          jest ona mielona i może zawierac różna świństwa! Czy Matuszek nie mógłby się
          przerzucić na Inkę? Poza tym kawa podwyższa ciśnienie, a nie wiem, jakie ono
          jest u Twojego synka - gdyby przypadkiem cierpiał na nadcisnienie tętnicze,
          mogłoby się to źle skończyć!
          pozdrawiam
        • alicja_irena Re: Dziecko i pies 26.04.05, 12:58
          Moj synek też w tym wieku popijał czarna kawę, a czasem nawet usiłował dobrać
          się do tatusiowego piwka wink Na szczęście już z tego wyrósł! taka już chyba
          natura naszych 11-miesięcznych łobuziaków. Napisz mi tylko, ile on tej kawy
          wypija dziennie?
        • urszulka_g Re: Dziecko i pies 26.04.05, 12:59
          Mojej córeczce smakuje piwo! Raz polizała z łyżeczki i teraz się domaga za
          kązdym razem. Mąż mówi żeby Natalce dawać bezalkoholowe, ale tam same
          konserwanty chyba.... Co do kawy, to myśle że dodanie mleka pomoże. Tylko
          uważaj, bo mleko nie powinno byc za tłuste. I w żadnym razie nie dodawaj
          śmietanki do kawy, bo to sama chemia. A co do psiej miski, nie przejmuj sie,
          dzieci tak robią. Natalka raz zjadła suce mięsne roladki. Nic jej sie nie
          stało, wiec nie robilismy z tego problemu. Pozdrawiam. U.
          • alicja_irena Re: Dziecko i pies 26.04.05, 13:01
            Chyba żartujesz!!! Przecież wiadomo, że psie roladki zawierają mączkę kostną!!!
            Czy chcesz, zeby twoje dziecko nabawiło się jakiejś strasznej choroby????
            • monikania Do alicji_Ireny 26.04.05, 13:02
              A jakie choroby masz na myśli?
            • alicja_irena Re: Dziecko i pies 26.04.05, 13:03
              A chociażby AIDS... tym się można zarazić jedząc szpik kostny lub móżdżek
              zakażonego organizmu! A choroba szalonych krów??
            • urszulka_g Re: Dziecko i pies 26.04.05, 13:16
              ALe przeciez skoro psy to jedza, to na pewno ni ejest to trucizna.. Poza tym,
              to sie zdarza sporadycznie, przewaznie miskę zdązy opróznic sama sukawink Zreszta
              teraz karmę dla psów robi się niekiedy w lepszych warunkach niż jedzenie dla
              ludzi. Proponuję przypomnieć sobie informacje z ostatniego tygodnia nt.
              zakładów wędliniarskich....
          • nancy75 Re: Dziecko i pies 26.04.05, 13:11
            Piwo??? No chyba żartujesz! Jak mozna pozwolic dziecku nawet spróbować piwo!
            Ja jestem przerazona juz tym że mały pije kawę.... A z dwojga złego lepiej
            żeby mała spróbowała roladek niz jadła np. twardą suchą karmę, ktora zawiera
            mase chemii, popiół, utwardzacze itp. świnstwa.
    • suellen_girl Re: Dziecko i pies 26.04.05, 13:09
      Dziewczyny, przede wszystkim takiemu maleństwu nie wolno pić napojów typu:
      kawa, mocna herbata, itp... A alkohol? co z Was za matki, włos się jezy na
      głowie!
      • xsenna Re: Dziecko i pies 27.04.05, 22:43
        Co to wogole za dyskusje,nie pozwalac dziecku pic kawy przeciez samo sobie jej
        nie zaparzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka