kapopi 19.06.05, 09:27 Chore serduszko syndrom WPW, trzymiesięczne dziecko mojej przyjaciólki ma tą wade. Jesteśmy przerażeni, mały o mało co nie umarł!!!! Może ktoś poradzi, pomoże, wesprze jak z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: syndrom WPW 19.06.05, 11:26 Kochana, o WPW poczytajcie tutaj: kaliszok.republika.pl/wpw.htm a tutaj (poniższy link) jest forum dla rodziców (nie tylko, oczywiscie!) dzieci z wadami serca, zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24429 Znajdziesz tam i wsparcie i zrozumienie. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
beawil Re: syndrom WPW 19.06.05, 12:17 ja co prawda nie jestem już dzieckiem bo mam 30 lat ale z tym problemem walczyłam przez 17 lat. U mnie też na początku stwierdzono WPW i miałam ataki częstoskurczu średnio raz w roku ale cały czas czułam to serce i męczyłam się. Problem rozwiązał się teraz na jesieni po zabiegu Ablacji, który jako jedyny zabieg pomaga w tego typu schorzeniach. Jest długi nieprzyjemny ale jak na razie czyję się dobrze i od września nie miałam ataku. Mnie zabieg robili w Katowicach i wiem, że robi się je też dzieciom. Jeśli Państwo bylibyście zainteresowani to mogę podać kontakt do lekarza który zaajmuje się tymi ablacjami i on na nie kieruje. Już teraz wiem że można to wyleczyć Podam swój adres:beawil@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś