Dodaj do ulubionych

Koszmar :-(

12.10.05, 20:22
I jak tu zostawić dziecko samo w szpitalu...
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2963668.html
Obserwuj wątek
    • buleczka3 Re: Koszmar :-( 13.10.05, 08:48
      To co zrobily te pielegniarki dla mnie jest okrucienstwem sad, ale prosze o
      jedno : nie oceniajcie zle calego pielegniarskiego srodowiska na podstawie
      dwoch bezmyslnych istot. W szpitalach ( GCDiM rowniez) pracuja naprawde
      odpowiedzialne osoby, zawsze jednak znajdzie sie czarna owca( w tym przypadku
      dwie)ktore psuja skutecznie wizerunek bialego personelu. Mysle , ze nasze
      dzieci sa bezpieczne.
      Pozdrawiam , Bozena i Wiktoria ( ToF)
      • arv123 Re: Koszmar :-( 13.10.05, 11:16
        Przecież one zrobiły to z "sympatii" - taki fajny maluszek. A że zrobiły mu
        krzywdę? To można wytłumaczyć chyba tylko wybitną lekkomyślnością i głupotą.

Natomiast czy nasze dzieci są bezpieczne ....

Mój syn (daaawno temu) miał w nocy podany środek uspokajający. Wyjaśnienie -
        atak anoksemiczny. To był jedyny taki atak o jakim wiem w całym jego
        sześcioletnim życiu. Jaka była przyczyna ataku ? Pytanie retoryczne - nigdy się
        nie dowiemy.

Dziecko opowiedziało mi też, na kilka dni po operacji, że widziało jak maszyna
        zaszywała mu klatkę piersiową. Teraz nic już nie pamięta. Co naprawdę widział ?
        Jak to wytłumaczyć ? Może zapamiętał aparat od cewnikowania będąc w płytkiej
        sedacji ?

Jakie wspomnienia mają nasze dzieci nie dowiemy się nigdy. Nie przypomnę
        przypadków związanych z innymi dzieciakami.
        Ja wszystkim rodzicom rekomenduję warowanie przy dziecku 24/7. Nawet tam, gdzie
        nas nie chcą (np. zabiegówka).
        I nie zarzucam tutaj "białemu personelowi" braku kompetencji, złej woli, rutyny,
        zmęczenia itp. Po prostu nasze dzieci potrzebują więcej opieki niż może zapewnić
        im placówka służby zdrowia - dlatego jesteśmy potrzebni na miejscu.
        Takie przykre sytuacje jak opisana, utwierdzają mnie tylko w tym przekonaniu.
    • aaparzoch1 Re: Koszmar :-( 13.10.05, 11:16
      Zupełna głupota i brak wyobraźni, konsekwencji. Tak jak powiedziała jedna z
      dyrektorek Centrum - latami tyle osób pracowało na zaufanie i dobrą opinię, zaś
      wystarczyła jedna, czy w tym przypadku dwie osoby, by to zaufanie podważyć. Tak
      jak to bywa w życiu. Starsze dziecko jest w stanie reagować na pewne sytuacje,
      takie maluszki sa zupełnie bezbronne. Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka