Dodaj do ulubionych

ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI

18.10.05, 09:35
Dziewczyny pomozcie mi juz nie wiem co robic synek ma 2 lata i 3 miesiace od 3
dni nie robi kupy ale to mnie nie martwi bo nieraz tak bylo ze nie robil i
kilka dni i potwm spokojnie i z latwoscia kupa byla od wczoraj maly wogole nie
chce chodzic czopki nie pomagaja dieta tez nie jak tylko staje na nozki od
razu sie trzesie z bolu on poprostu nie moze zrobic kupy!pomozcie mi moze
macie jakies sposoby na takie zaparcie dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • maladorotka Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 09:55
      przeczytaj watek ponizej zaparcia nawykowe raz jeszcze - tam masz
      wszystkoforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=30159632&a=30159632
      • bakteria82 Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 09:56
        czytalam powiedz mi bo lekarka kazala mi kupic menthoparafinuma dziewczyny pisza
        ze lepsza sama parafina wiesz jak dokladnie nazywa sie ten syrop i ile sie go
        podaje odpis zprosze dzieki aha chodzi o 2 latka !
        • maladorotka Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 09:59
          dobrze CI powiedziala - to jest to samo - tylko jeden jest z mieta a drugi bez.
          Nie kupuj tylko parafiny cieklej. Ja swojemu 2 latkowi dawalam na pocztku 2x po
          Lyżce duzej i potem po 3 tygodniach 2 x po łyzeczce, pozniej co drugi dzien, az
          po 3 miesiacach wcale
          • bakteria82 Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 10:06
            mnie lekarka kazala dawac 5 ml czyli lyz od herbaty sad juz nic nie wiem jestem
            tak skolowana bo kazdy mi mowi co innego
            • maladorotka Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 10:19
              ale podejdz do tego indywidualnie- sprobuj lyzeczke, jak nie bedzie efektu dasz
              za 2 dni po lyzece - to nie jest lek, ktory moze zaszkodzic- on wydala sie razem
              z kalem - nie ma wplywu na organizm.
              • bakteria82 Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 10:37
                bardzo ci dziekuje maly po 3 dniach wlasnie zrobil kupesmile)))))))))))))))))))))
                • maladorotka Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 10:54
                  gratulacje dla synka(:
                  • mulinka2 Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 14:42
                    wiecie co,tak czytam te wszystkie posty o zaparciach szczegolnie tych
                    nawykowych,i az mi gesia skorka staje bo jeszcze niedawno mnie to
                    dotyczylo,zresztą ty maladorotko wiesz najlepiej.i chwala za koniec moich
                    problemow i mojego synka chwala za to MENTHOL PARAFINUM, jak ręką odjąl.bo
                    najczesciej chodzi oto zeby dziecko widzialo ze kupka nie boli a przy mentol
                    poprostu nie przyczymie i zrobui gladko.Trzeba by bylo zrobic specjalną stronke
                    o tych kupkach i o wszystkich tych ktorym mentol pomoglo.co wy na to?
                    • maladorotka Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 14:53
                      strasznie sie ciesze, ze pomoglo, ze dzieci przestaja cierpiec, wiem bo moj
                      synek tez cierpial i ja razem z nim.
                    • madzia295 Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 25.10.05, 19:52
                      witam.ja tez należę do "fanatyczek" parafinolu.dzieki -malejdorotce nasza
                      coreczka tez zaczela robic kupcie.co prawda nie podchodzi jej ten z
                      mentholem,ale nie ma wyjscia i pije.tez ma 2 latka.a co do sposobu podania:my
                      juz od dawna podajemy jakiekolwiek syropy przez strzykawkę,chyba ze jakis jej
                      wyjątkowo smakuje,wtedy pije łyżką.pozdrawiam malądorotke iwszystkich gorąco
    • mario999999999 Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 18.10.05, 21:31
      Zaparciom można łatwo zapobiegać stosując siemię lniane. Najlepiej jest je
      mnielić w młynku do kawy (młynek do kawy nie może mieć elementów zrobionych z
      aluminium- szkodliwe!!!) i podawać min 1 dużą łyżkę dziennie np. do zupy czy
      posypywać nim kanapki. Poza likwidacją zaparc dostarczysz swojemu dziecku dużo
      cennych substancji. Te mielone i odtłuszczone siemię które można kupić w sklepie
      nie jest już takie dobre. Efekty będą długotrwałe i zauważalne po kilku
      tygodniach. Możesz też dodatkowo podać preparat Colon C (bakterie+błonnik). W
      sumie to zaparcie jest wynikiem nieprawidłowej diety np. mało warzyw, produktów
      z pełnego przemiału (błonnik), nadmiar nabiału, mięsa, słodyczy.
      • chante1 zaparcia od pół roku!!! 19.10.05, 16:44
        Mój mały juz od pół roku nie wypróżnił sie sam. Jest to dla nas prawdziwe
        piekło kiedy nadchodzi tem czassad Próbowaliśmy już wszystkiego Lactulosum,
        forlaxu, syropu Alvia, czopkach i nic. Skończyło się na lewatywiesad
        Nienawidzimy tego robic ale przez 7 dni mały potrafi wstrzymać wszystko.Dodam
        że jestem świadoma iż tego przyczyną jest to że mały jest skrajnym niejadkiem a
        wszysko zaczęło się podczas leczenia żelazem.Odwiedziłam już wielu specjalistów
        i nikt nie wpadł na ten syrop -parafinę. Jak dziś przeczytałam wasze rady
        pobiegłam kupić i zaczynam terapie dziś wieczorem. Trzymajcie kciuki!!!
        • maladorotka Re: zaparcia od pół roku!!! 20.10.05, 08:51
          powodzenia, na pewno sie uda
    • chante1 parafina 20.10.05, 20:21
      jak podajecie ten syrop? Mój mały nie chce pić z łyżki . Próbowałam podawać z
      herbatką wtedy wypija ale mam wrażenie że wszystko osadza się na butelce?
      Poradzcie coś?
      Po ilu dawkach ma nastąpić wypróżnienie?
      • mulinka2 Re: parafina 21.10.05, 14:18
        wiesz co ja dawalam lyzeczką,ale mozna tez do cherbaty lub wody u mnie syrop
        zaczol dzialac do 2 dni.i potem juz bylo dziennie.podawalam go przez 2 tygodnie
        az zapomnial maly o bolu.teraz robi sam i sam wola.powodzenia,napewno ci to
        pomoze
    • amb25 Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 21.10.05, 15:37
      mój mały tez nie robił kupki, a jak robił to tez bolała go "pupcia". Dostaliśmy
      skierowanie do chirurga dziecięcego. Okazało sie, że ma coś w odbycie i dostał
      Posterisan H i Posterisan. Pomogło. Po tej kuracji już nie boli go pupcia.
      • chante1 chirurg dzieciency w Warszawie 23.10.05, 10:54
        dziś znów 5 dzień bez wypróżnieniasad pomimo lactulosum i parafiny!!!
        Próbowalismy robić lwatywe ale mały jest tak przerażony że zrobił tylko
        drobinkę. Płacze i wyje jak szalony a brzuch jest twardy.... Myśle że może
        warto skonsultowac to z chirurgiem dzieciencym gdyz ten stan trwa juz zbyt
        długo (ponad pół roku). czy ktoś może polecic mi dobrego chirurga w Warszawie?
        • maladorotka Re: chirurg dzieciency w Warszawie 26.10.05, 09:36
          nie wiem jaka dajesz dawke oleju parafinowego, ale jesli dajesz 1 luzeczke to za
          malo- dawke trzeba dostosowac indywidualni - ja mojemu 1,5 roczniakowi dawalam
          2xpo 2 duze lyzki
    • agas12 Re: ZAPARCIE U 2 LATKA POMOCY MALY CIERPI 21.12.05, 13:54
      Czy wasze problemy rozwiązały się ?
      Jak najlepiej stosować olej parafinowy ? (ja się dokladnie nazywa ?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka