nikq 07.11.05, 10:10 Tyle sie teraz o tym slyszy. Czy ktos wie cos o tej chorobie? Czy posiadanie w domu psa w trakcie ciązy może mieć wpływ na ta chorobe?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 10:29 chorób odzwierzecych jest wiele, nie jedna.. wscieklizna, toksoplazmoza itp Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 10:29 a jesli masz na mysli ptasią grypę.. to nie popadajmy w panikę Odpowiedz Link Zgłoś
nikq Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 10:35 chodzi mi konkretnie o to, czy od psa mozna sie czegos nabawic!!! Czytaj !! Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 11:01 Mozna - grzybicy np. Albo robaków. Ale prawda jest taka, że bardziej zdrowiu kobiety w ciąży zagraża mąż, od którego można się zarazić wszystkim - od grypy po grzybicę. Nie mówiac już o starszym dziecku, które może przynieść groźna chorobe zakaźna z przedszkola, szkoły czy podwórka. A męża i dziecka raczej z domu sie nie wyrzuca na czas ciąży. Radzę wyluzować. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 13:12 czytam b. uważnie tyle , ze Ty nie piszesz o co Ci konkretie chodzi idź z psem do weterynarza .. On Ci powie czy jest zdrowy i czy mozesz cos od niego złapać Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 11:25 wiesz, ja tez panikowałam gdy byłam w ciąży, mieliśmy wtedy (i nadal mamy) owczarka i bałam się tak samo jak ty; niestety naczytałam się i nasłuchałam głupot i poprostu odbiło mi ; na szczęście miałam super lekarza prowadzącego a do tego mój mąż był baaaaaaardzo cierpliwy i przetrwaliśmy "moje fobie" - jezeli chodzi o psa to akurat bardzo bałam się o alergie, czy córcia nie uczuli się na sierść itp. lekarz utwierdził mnie w przekonaniu (i tak też jest) że dziecko nie powinno mieć alergi na sierść gdy pies jest "od początku" w domu, zreszta nie muszę wymieniać jakie pozytywne aspekty wnosi pies do domu ) grunt to zachować zdrowy rozsądek! pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
nikq Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 11:43 Dzięki serdeczne. Troche mnie uspokoiłas. Nie chciałam, żeby moje pytanie wygladało na panikowanie, nie zamierzałam od razu wywalać pieska z domu, po prostu chciałam się czegos wiecej dowiedziec o tej chorobie. Wiem, ze psiunki mają swietny wpływ na dziecko i jego rozwoj, ale ostrożności nigdy za wiele. Bede spokojniejsza Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 12:07 Ale już załapałaś, że "choroba odzwierzęca" jest pojęciem ogólnym i oznacza źródło zakażenia w definiowaniu różnbych chorób ? Na przykład dżuma jest chorobą odzwierzęcą, przenoszą ją szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
nikq Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 12:10 Nie trzymam w domu szczury tylko PSA !!!! Chodziło mi KONKRETNIE O PSA !!!!! Rany julek... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 12:52 nie denerwuj się, wszystko bedzie dobrze ) a pieska kochaj i rozpieszczaj żeby twoje dziecko nauczyło się miłości - nie tylko do zwierząt pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 13:14 nikq napisała: > Tyle sie teraz o tym slyszy. Czy ktos wie cos o TEJ chorobie? Czy posiadanie w > domu psa w trakcie ciązy może mieć wpływ na ta chorobe?? a' propos czytania ze zrozumieniem o jakiej TEJ chorobie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nikq Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 13:26 Hm... A jakie to ma znaczenie? Nie zamierzam sie z toba bawic w potyczki słowne. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: choroba odzwierzeca 07.11.05, 14:01 a czy ja sie bawię? ja zadaję pytanie? A na pytanie zadane przez Ciebie odpowiedź dostałaś. Pisz precyzyjniej to i odpowiedzi będą precyzyjne.. Odpowiedz Link Zgłoś