Dodaj do ulubionych

złe wyniki

07.11.05, 12:21
właśnie odebrałam wynik krwi 17 miesięcznego synka. jestem w szoku mam
umówioną wizytę u lekarza na 18 ale nie wiem jak wytrzymam tyle
godzin.kochane mamy co to może być: limfocyty 68, płytki krwi 530 (dużo ponad
normę) reszta mniej więcej ok. dodam że wyniki były robione ponieważ synkowi
pojawił się guz na szyi (powiększony węzeł chłonny). boję sie ze to białaczka
Obserwuj wątek
    • miijo Re: złe wyniki 07.11.05, 13:16
      sprobuje Cie uspokoic:
      - moj synek mial w podobnym wieku 487 PLT i limfocyty 64 - byl po infekcji
      W normach laboratoryjnych znalazlam wartosci do 440 PLT (jako ok.)
      Wezly chlonne tez byly powiekszone - mial nawet ich zapalenie.
      Tyle teraz wirusow i przeziebien, to pewnie infekcja i wezly sie powiekszyly.
      Spokojnie, bedzie dobrze. Przepraszam ze tak chaotycznie bo spiesze sie do
      pracy!
    • ros4 Re: złe wyniki 07.11.05, 16:51
      dzieki pocieszłyaś mine.
      mąż był u lekarza podobno wszystko jest ok. wyniki dobre (ale nie było tam OB,
      nie wiem dlaczego nie było zleceone) limfocyty i płytki mogą być ponad normę po
      infekcji a węzeł może sie wchlaniać kilka m-cy. dla własnego spokoju powtórzę
      badania za jakieś 2 tyg. chociaż podobno to zupełnie niepotrzebne bo zmian
      patologicznych nie ma.
    • miijo Re: złe wyniki 07.11.05, 23:23
      ciesze sie ze wszystko dobrzesmile) Po 2 tygodniach wyniki moga byc jeszcze takie
      sobie, a wezly moga byc dlugo powiekszone. Wiem z autopsjismile
    • dorotakatarzyna Re: złe wyniki 08.11.05, 08:40
      No a płytki są w normie - w tym wieku norma jest do 550. Do wyników dziecka
      powinna być dołączona kartka z normami, bo są inne niż dla dorosłych.
      • ros4 Re: złe wyniki 08.11.05, 09:01
        inf że norma jest do 550 to najwspanialsza rzecz jaka usłyszałam. Strasznie Ci
        dziękuje. niestety do wyników były dołączone normy ale dla dorosłych (ile mnie
        to kosztowało nerwów nie będę pisac). lekarz powiedział że wyniki są ok ale nic
        nie mówił o normach. Gdzie można znaleźc takie normy.
        jeszcze raz dziewczyny dziękuję za odpowiedzi.
        • ewa_sk Re: złe wyniki 08.11.05, 13:54
          maluchy.pl/tabele/?nr=dzieci
          • ros4 Re: złe wyniki 21.11.05, 12:27
            Witam ponownie
            właśnie odebrałam powtórny wynik i teraz jest 256. Czy to nie za duża różnica i
            czy teraz jest nie zamało. dodam że linfocytów jest 70
            prosze o pomoc
            • magdamojzyk Re: złe wyniki 21.11.05, 12:52
              moje 2 lata i 10 m-cy dziecko ma zupełnie podobnie płytek 256 i limfocytów 57
              lekarka powiedziała że jest OK że u małych dzieci norma limfocytow jest podwyższona
              • koral777 Re: złe wyniki 28.12.05, 14:52
                CZy dalej ma Pani watpliwosci co do płytek i liczby limfocytów.
                Ja jakieś 3 mies temu 2 października przezyłam istny horror. Moja wówczas 3
                mies córka miała zrobione wyniki pod kątem anemi, ale zaznaczone poza Hg miała
                limfocyty 72% i neutrocyty 18 %. Dostałam je w niedzielę w dniu jej chrzutu,
                niestety w domu mam interenet i się wyłozyłam na stronach o białaczkach
                chłoniakach!!!!. Do rana zostało pół mnie, myślałam że mąż mnie zabije za
                choroby które mu przytaczałam. O godz 8 rano byłam w przychodni. Lekarz
                spojżała i stwierdziła, że trzeba zrobić żelazo, olała limfocyty i neutrocyty,
                że dla dzieci kilku miesięcznych to prawie norma. Jak pogrzebałam dłużej w
                sieci np forum żywienie utelka widać że 60-70 % limfocyty do około roku to
                faktycznie norma, dlaczego ja w tamtą niedzielę tam nie weszłam.

Teraz jestem mądrzejsza, choc wiem że diabeł nie śpi, i zawsze watpliwości
                pozostaną, ale taka moja natura.

Pozdrawiam Sylwia z Madzią
                tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;91/st/20050620/n/Madzia/dt/6/k/fca2/age.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka