Dodaj do ulubionych

katar juz ponad 3 tyg!!!

21.02.06, 10:52
moja coreczka 3 tyg temu zlapala katar....niestety skonczylo sie na zapaleniu
oskrzeli i antybiotyku. Teraz jest ok ale katar pozostal i nie wiem jak go
zwalczyc. Temperatury nie ma, oskrzela ok (czoraj byla osluchana przez
lekarza) no ale ten katar! Nawilzam jej nosek woda morska i uzywam Fridy.
Moze sa jakies jeszcze sposoby dla 3 miesiecznego malucha z katarem?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: katar juz ponad 3 tyg!!! 21.02.06, 11:02
      ryzykowny, ale przetestowany na własnym trzymiesięcznym dziecku: smarowanie
      czółka maścią z tygryskiem i mookry ręcznik na podłodze. Dziś spróbowałabym
      smarować szyję i czółko vaporubem. To moje metody, zaznaczam.
      • mmarta132 OTRIVIN polecam!!!! 21.02.06, 11:08
        polecam bo sama niedawno sprawdziłam i stwierdzam, że OTRIVIN dla dzieci działa
        natychmiastowo i rewelacyjnie. Mi pediatra mówiła, żeby lepiej takich maluchów
        nie smarować takimi maściami bo może to prowadzić do różnych uczuleń i kłopotów
        z oddychaniem.
        • moni95 Re: OTRIVIN polecam!!!! 21.02.06, 12:14
          U mnie jest dokładnie taka sama historia.Mała ma juz katar ponad miesiąc a
          zaczęło się od zapalenia oskrzeli. W zasadzie to nie jest taki normalny katar
          ale ciągle zatkany nosek.Po kroplach i fridzie na kilka godzin spokój a potem
          od nowa.Najgorzej jest po nocy.Dzis jedziemy z tym do lekarza jak cos będę
          wiedziała to dam znać.
          • magda270519761 Re: OTRIVIN polecam!!!! 21.02.06, 13:39

jak mała miała z 2 mce to miała katar chyba z m-c , myślałam , że nigdy się nie
            skończy, aż nagle zniknął jednego dnia i już.Lekarz powiedział mi , że katar to
            nie choroba , ale bardzo męczy dziecko , należy się martwić jeśli dojdzie
            kaszel i temp.
            • moni95 Re: OTRIVIN polecam!!!! 21.02.06, 13:50
              Moze i nie choroba tylko dlaczego od miesiaca przez ten własnie katar nie mogę
              zaszczepić dziecka. Lekarz przy badaniu mówi że dziecko do szczepienia musi być
              zdrowe a katar widać ją dyskwalifikuje.
          • gaga12 Re: OTRIVIN polecam!!!! 21.02.06, 15:45
            no moja ma dokladnie to samo!!! jak bym o niej czytala....daj znac co Ci lekazr
            powiedzial....bo moja pani pediatra mowi zeby sie tym nie martiwc i nawilzac
            nosek no ale ile mozna?????
            • moni95 Re: OTRIVIN polecam!!!! 22.02.06, 08:31
              Do gaga12: Byłam u pediatry i ona po zbadaniu małej orzekła że nie sa to zatoki
              bo zatkany nosek utrzymywałby się non stop. Nie jest to katar alergiczny bo
              ciekło by jej praktycznie cały czas i byłby to katar surowiczy. A tak nie jest
              ona raz ma katarek za chwile juz nie. Staneło na tym że prawdopodobnie jest za
              suche powietrze w domu, które wysusza jej śluzówke noska i dlatego jest
              zaburzony normalny rytm nawilżania i przepływu przez nosek. Taki stan może się
              utrzymywać nawet kilka tygodni.EKSTRA nie pociesza mnie to niestety
              .
        • alpepe Re: OTRIVIN polecam!!!! 21.02.06, 14:01
          Pediatra może mieć rację, ja leczyłam dziecko na własną odpowiedzialność,
          bacznie obserwując reakcję dziecka. Dlatego tak zaznaczyłam, ze to moje metody.
    • barbara79 Re: katar juz ponad 3 tyg!!! 21.02.06, 15:15
      polecam otrivin dla dzieci i aspirator do noska a obowiazkowo nawilzacz ( ja
      mam ceramiczny) na kaloryfer lub mokry ręcznik. U mnie zadziałało.
      • margheritajamel Re: katar juz ponad 3 tyg!!! 21.02.06, 16:01
        ja poradzilabym Ci tez klasc "malenstwo"jak najczesciej na brzuszku,niech sam
        tez schodzi,to naprawde dziala
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka