Dodaj do ulubionych

co sądzicie o bactrimie?

01.04.06, 22:42
od wtorku podaję bactrim na zapalenie gardła,gorączka minęła ale mały bardzo
kaszle.Poza tym jest wesoły tylko ten kaszel go męczy.Moze ktoś podawał ten
lek?
Obserwuj wątek
    • marriedka Re: co sądzicie o bactrimie? 01.04.06, 22:56
      Nie jestem lekarzem, ale uważam, że to lek nie na dłuższą metę. Może
      wystarczyłoby podawać synkowi syrop na kaszel?
    • marriedka Re: co sądzicie o bactrimie? 01.04.06, 23:21
      Ach... od wtorku... Myślę, że do 10-ciu dni to max.
    • gruszka31 Re: co sądzicie o bactrimie? 01.04.06, 23:58
      Podawałam w styczniu Bactrim (oczywiście z polecenia lekarza) 3.5 miesięcznej
      córce, bo nie mogłyśmy się pozbyć ropnego kataru. Podziałało dość szybko, cała
      kuracja trwała bodaj tydzień, ale Mała miała sranko że hej. Ponoć tak się zdarza.
      • viola1973 Re: co sądzicie o bactrimie? 02.04.06, 00:09
        Mój synek też ma sranko,ale pan doktor twierdzi ,że nie po leku tylko coś w
        diecie zmieniłam
        • sasza71 do Violi 1973 10.04.06, 10:02
          viola1973 napisała:

> Mój synek też ma sranko,ale pan doktor twierdzi ,że nie po leku tylko coś w
          > diecie zmieniłam

jak wygladal ciag dalszy Waszej przygody z bactrimem?
          po drugiej dawce podanej Filipowi (7mcy)zaczeło bulgotac w brzuszku,pojawiła
          sie lekka biegunka,ktora-po nastepnych 2 dawkach-podannych na wyrazna sugestie
          lekarki,ktora utrzymywała wtedy jeszcze, ze to jeden z objawow grypy-zaczeło
          sie na dobre...Sama woda!lecze teraz biegunke(na szczescie przystopowała sie)
          i czekamy na nowy leksad
          • sasza71 Re: do Violi 1973 10.04.06, 10:05
            a, i sama mam uczulenie na biseptol(za czasow mego dziecinstwa bactrimu nie
            było jeszcze)- ale zacmilo mnie,nie powiedziałam o tym lekarzowi-moze
            dlatego,ze starsza corka nigdy przy tym leku nie miala takich historii.
    • ciszyma Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 10:17
      Podaławalam Bactrim mojemu 10-ci miesięcznemu dziecku przez 2 dni, po czym
      okazało się że są już zmiany zapalne w oskrzelach i 10 przez dni bolesne
      zastrzyki - Zinacef. Właśnie wróciliśmy od lekarza i jest już czyściutko w
      oskrzelach. Nie przypadł mi Bactrim do gustu...
      • ade1 Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 10:27
        moj syn obecnie 6 lat dobrze reaguje na bactrim ale tylko wtedy gdy jest
        podawany od samego poczataku i tak naprawde nie jest to mocna infekcja
    • gaba36 Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 10:46
      Ja teraz przez tydzień podawałam córeczce Bactrim. Chyba poskutkował, został
      tylko katar. Faktycznie Mała miała rozwolnienie, ale zaczęłam podawać Trillac
      dwa razy dziennie i nie było źle.
      • kate_05 Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 12:11
        u nas bactrim okazał się zupełnie nieskuteczny, po kilku dniach stosowania nia
        było żadnej poprawy i lekarz zadcydował o zmianie antybiotyku
        • anias29 Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 12:37
          kate_05 napisała:

> u nas bactrim okazał się zupełnie nieskuteczny, po kilku dniach stosowania
          nia
          > było żadnej poprawy i lekarz zadcydował o zmianie antybiotyku

Chyba o podaniu, a nie o zmianie? Bactrim to nie antybiotyk, tylko sulfonamid.
          Dwukrotnie podawałam go synkowi (po 7 dni), bardzo dobrze działał, ale
          faktycznie nie były to poważne infekcje, w przypadku których rzeczywiście
          zalecany jest antybiotyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka