viola1973 01.04.06, 22:42 od wtorku podaję bactrim na zapalenie gardła,gorączka minęła ale mały bardzo kaszle.Poza tym jest wesoły tylko ten kaszel go męczy.Moze ktoś podawał ten lek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marriedka Re: co sądzicie o bactrimie? 01.04.06, 22:56 Nie jestem lekarzem, ale uważam, że to lek nie na dłuższą metę. Może wystarczyłoby podawać synkowi syrop na kaszel? Odpowiedz Link Zgłoś
marriedka Re: co sądzicie o bactrimie? 01.04.06, 23:21 Ach... od wtorku... Myślę, że do 10-ciu dni to max. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka31 Re: co sądzicie o bactrimie? 01.04.06, 23:58 Podawałam w styczniu Bactrim (oczywiście z polecenia lekarza) 3.5 miesięcznej córce, bo nie mogłyśmy się pozbyć ropnego kataru. Podziałało dość szybko, cała kuracja trwała bodaj tydzień, ale Mała miała sranko że hej. Ponoć tak się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
viola1973 Re: co sądzicie o bactrimie? 02.04.06, 00:09 Mój synek też ma sranko,ale pan doktor twierdzi ,że nie po leku tylko coś w diecie zmieniłam Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 do Violi 1973 10.04.06, 10:02 viola1973 napisała: > Mój synek też ma sranko,ale pan doktor twierdzi ,że nie po leku tylko coś w > diecie zmieniłam jak wygladal ciag dalszy Waszej przygody z bactrimem? po drugiej dawce podanej Filipowi (7mcy)zaczeło bulgotac w brzuszku,pojawiła sie lekka biegunka,ktora-po nastepnych 2 dawkach-podannych na wyrazna sugestie lekarki,ktora utrzymywała wtedy jeszcze, ze to jeden z objawow grypy-zaczeło sie na dobre...Sama woda!lecze teraz biegunke(na szczescie przystopowała sie) i czekamy na nowy lek Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do Violi 1973 10.04.06, 10:05 a, i sama mam uczulenie na biseptol(za czasow mego dziecinstwa bactrimu nie było jeszcze)- ale zacmilo mnie,nie powiedziałam o tym lekarzowi-moze dlatego,ze starsza corka nigdy przy tym leku nie miala takich historii. Odpowiedz Link Zgłoś
ciszyma Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 10:17 Podaławalam Bactrim mojemu 10-ci miesięcznemu dziecku przez 2 dni, po czym okazało się że są już zmiany zapalne w oskrzelach i 10 przez dni bolesne zastrzyki - Zinacef. Właśnie wróciliśmy od lekarza i jest już czyściutko w oskrzelach. Nie przypadł mi Bactrim do gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 10:27 moj syn obecnie 6 lat dobrze reaguje na bactrim ale tylko wtedy gdy jest podawany od samego poczataku i tak naprawde nie jest to mocna infekcja Odpowiedz Link Zgłoś
gaba36 Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 10:46 Ja teraz przez tydzień podawałam córeczce Bactrim. Chyba poskutkował, został tylko katar. Faktycznie Mała miała rozwolnienie, ale zaczęłam podawać Trillac dwa razy dziennie i nie było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_05 Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 12:11 u nas bactrim okazał się zupełnie nieskuteczny, po kilku dniach stosowania nia było żadnej poprawy i lekarz zadcydował o zmianie antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: co sądzicie o bactrimie? 10.04.06, 12:37 kate_05 napisała: > u nas bactrim okazał się zupełnie nieskuteczny, po kilku dniach stosowania nia > było żadnej poprawy i lekarz zadcydował o zmianie antybiotyku Chyba o podaniu, a nie o zmianie? Bactrim to nie antybiotyk, tylko sulfonamid. Dwukrotnie podawałam go synkowi (po 7 dni), bardzo dobrze działał, ale faktycznie nie były to poważne infekcje, w przypadku których rzeczywiście zalecany jest antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś