karinalas 18.08.06, 09:01 czy ktoras z was szczepila swoj pocieche po ukonczeniu 2 latek mama 21 miesiecznej Wiktorci ze Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubona Re: pneumokoki 18.08.06, 09:45 moje dziecko właśnie jest w trakcie leczenia pneumokoka, ma niespełna 1,5 roku od września idzie do żłobka, i po długiej rozmowie z pediatrą rozważaniem wszystkich za i przeciw - dziecko często choruje, ma alergie na pyłki, zdecydowalismy nie szczepić. po pierwsze dośc drogo, po drugie gwarancji nie ma, ze chorowac nie będzie - jest bardzo dużo szczepów pneumokoka. na razie obserwujemy, i reagujemy na drobną nawet chorobę. jesli często będzie chorował i w każdym przypadku będzie to wina pneumokoka to zastanowimy się jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
jorawi Re: pneumokoki 18.08.06, 09:54 Witaj,szczepiłam moją 2,5-latkę Prevenarem tydzień temu.Rączka była lekko opuchnięta przez 2 dni, żadnych innych powikłań.Szczepionkę kupiłam za 265 pln.Pozdrawiam.J. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: pneumokoki 18.08.06, 19:08 A może zerkniesz na inne wątki?To maglowany temat bardzo, parę wątków dalej masz odpowiedzi-nie chce mi się pisac w kólko tego samego Odpowiedz Link Zgłoś