Gość: Paulina IP: *.* 22.03.01, 15:18 czy ma ktos skuteczny sposob na odparzenia pupy? Ja wyprobowalam juz: masc Bepanthen, Sudocrem, Tormentiol, Linomag i nic nie pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Małgosia Re: odparzenie IP: *.* 22.03.01, 15:22 Pupcię rozbieramy(dbamy o ciepełko),wietrzymy i jeszcze raz wietrzymy.Posypujemy MĄKĄ ziemniaczaną!!!Zapobiegamy odparzeniom:zmieniamy pampersy ,częściej przewijamy,itd,itd\n Papatki,Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: odparzenie IP: *.* 22.03.01, 16:08 Proponuje kapiel w nadmanganianie potasu a potem przez kilka dni w krochmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreska Re: odparzenie IP: *.* 22.03.01, 17:37 Czy jesteś pewna, że to odparzenia? Moja przyjaciółka miała podobny problem ze swoją córeczką. Zmieniała maście, kremy, zasypki, pieluchy i nic nie pomagało. Po dwóch miesiącach trafiła wreszcie na sensownego lekarza, który nie zleważył sprawy. I okazało się, że to grzybica. Dobrał odpowiednią maść i "odparzenia" szybko zniknęły.\nPozdro\nKreska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa mama Filipa Re: odparzenie IP: *.* 23.03.01, 12:43 Właściwie odparzenia są właśnie rodzajem grzybicy. Mój synuś miał też nieprzemijające odparzenie, które dopiero pimafucorem czy też pimaficinem (z przepisu lekarza!!!) zostało w ciągu 2 dni (!) usunięte. Polecam też krem p.odparzeniom J&J w białej tubie z ciemnoniebieską zakrętka, która od tamtej pory skutecznie chroni pupcię mego dziecka. No i wietrzenie pupy oraz pampersy przewiewne często zmieniane.\nEWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożka Re: odparzenie IP: *.* 24.03.01, 11:48 Mojej Zuzi bardzo pomogła ką piel w krochmalu + pudrowanie i wietrzenie. Jeśli chodzi o profilaktykę, to bardziej skuteczne okazało się pudrowanie niż smarowanie. Warto wiedzieć, że Linomag jest też sprzedawany w postaci pudru. Pozdrawiam. \nBożka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anuśka Re: odparzenie IP: *.* 26.03.01, 13:43 To ja dodam jeszcze wodny roztwor fioletu - osobiscie nie probowalam ale podobno dziala chociaz brudzi okropnie.\n\nAnna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: odparzenie IP: *.* 18.04.01, 16:22 Miałam podobny problem z pupcią mojego synka Mateuszka, żadne metody przedstawione już tutaj przez mamy nie skutkowałay, okazało się, że pupę uczulały chusteczki Huggies. Skończyły się chusteczki,problem został rozwiązany. Warto więc zwrócić uwagę na stosowane chusteczki i pieluszki, i trochę poeksperymentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta, mama Marysi Re: odparzenie IP: *.* 18.04.01, 19:31 Hej. Rzecywiście często te przewlekłe odparzenia mają dziwny związek z tym, co na pupie; u nas okazało się, że corka nie toleruje pieluch Libero Up&Go. Polecam piankę Penatenu przeciw odparzeniom - droga, ale skuteczna i wydajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: odparzenie IP: *.* 18.04.01, 20:31 chcialabym wszystkim bardzo podziekowac za rady, okazalo sie jednak, ze to wcale nie bylo odparzenie tylko wlasnie uczulenie spowodowane prawdopodobnie chusteczkami pielegnacyjnymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladyslawa Cinque Re: odparzenie IP: *.* 27.04.01, 17:30 Hallo!Mam dwumiesiecznego synka i jak narazie wszystko jest w najlepszym porzadku.Odpowiadam z Niemiec dlatego ta smieszna pisownia.Mam kilka najlepszych rad na odparzenie.Zmieniac czesto pieluchy(wiem, ze sa drogie,ale...)Nie uzywac pieluch tetrowych,bo one utrzymuja wilgotnosc i pupa dziecka jest mokraNie uzywac olejku lub juz nasyconych husteczek jednorazowych.Umywac tylek dziecka wylacznie woda bez jakich kolwiek dodatkow.Dokladnie wysuszac pupke!!Odparzenie powstaje glöwnie na skutek wilgotnosci.Nie pic nadmiaru sokow:jablkowego, pomaranczowego i nie jescostrych potrawNajlepszy jest krem nagietkowy firmy "Weleda",ktöry zawiera takze rumianek bez syntetycznych srodkow koloryzujacych i zapachowych (www.weleda.at) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: odparzenie IP: *.* 27.04.01, 20:21 ... najlepszy, droga Władysławo, dla Twojego dziecka i i tych, szczęśliwych swoją drogą dzieci, które nie są na tenże rumianek uczulone. Mój mały jest i praktycznie od początku jedziemy na Sudocremie do pupy i kosmetykach firmy Oilatum do mycia i smarowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś