Dodaj do ulubionych

Spocona główka

IP: *.* 08.07.01, 09:10
Mojemu 6-miesięcznemu synkowi poci się główka. Początkowo pociła się tylko przy karmieniu (pierś), więc myślałam, że jest mu za ciepło, ale teraz zdarza się, że główka jest mokra ot tak sobie. Słyszałam, że dzieje się tak, gdy dziecku brakuje jakiś witamin. Czy powinnam zgłosić się do lekarza, a może wystarczy uzupełnić ewentualny brak witamin? Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Spocona główka IP: *.* 08.07.01, 09:59
      Poradz sie lekarza. Pocenie glowki moze byc objawem niedoboru wit. D i wtedy trzeba interweniowac.Jednak jest duza szansa, ze dziecko poci sie bo jest lato i zrobilo sie cieplej. Anna
    • Gość: guest Re: Spocona główka IP: *.* 08.07.01, 15:22
      Justynko,ja tez bym na wszelki wypadek sprawdzila,jak radzi Ania.O ile mi wiadomo to przy niedoborze wit D poci sie tylnia czesc glowki. Moze to byc przyczyna krzywicy(niedobor wit D).lekarka mi kiedys mowila,ze przy prawidlowej diecie mamy karmiacej piersia dziecko powinno miec dosc tej wit. Wiec jesli sie dobrze odzywiasz(zrownowazona dieta) powinno byc w porzadku i tyle ile trzeba. Suplement jednak podaje sie raczej za porada lekarza poniewaz z kolei nadmiar tej wit moze spowodowac zbyt szybkie zarastanie ciemiaczka (co nie jest wskazane poniewaz mozg sie ciagle rozrasta)- jesli cos przekrecilam, poprawcie mnie specjalisci. Nie znam sie na tym.Lekarz chyba najlepiej bedzie mogl to sprawdzic a lepiej zapobiegaC niz leczyc.:)Powodzenia!!!:)
      • Gość: guest Re: Spocona główka IP: *.* 14.07.01, 06:28
        Dziękuję za odpowiedzi. Byłam z małym u lekarki, a ona stwierdziła, że przyczyną są upały. Podobno przy niedoborze wit. D dodatkowo dziecko gorzej pije (je) i ma problemy z kupką.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka