Dodaj do ulubionych

"kryształki" w moczu

IP: *.* 14.08.01, 14:49
Ostatnio przy zmianie pampersów zauważyłam u mojej 2 miesięcznej córeczki malutkie, miękkie i przezroczyste "kryształki" na pupie. Martwię się czy to coś poważnego czy też nie ma się czym martwić. Proszę bardziej doświadczone mamy o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: "kryształki" w moczu IP: *.* 14.08.01, 14:57
      to wcale prawdopodobnie nie są kryształki z moczu, tylko substancja z wnętrza pampersa, pampers wiąże mocz właśnie w takie miękkie "żelki". Miałam to przy pieluchach, już nie pamiętam jakich, ale nie przy oryginalnych "Pampersach". Załóż jeden raz pieluchę z tetry i zobaczysz że nic takiego nie będzie.
    • Gość: guest Re: "kryształki" w moczu IP: *.* 14.08.01, 16:21
      Nie masz się czym martwic bo to SĄ "żelki" z pieluch. W pampersach się też zdarzają choć rzadziej. Ostatnio używaliśmy libero pieluchomajtek i huggisów - tam jest tego więcej. Swoją drogą wracamy do Pampersów bo jednak najlepsze i najtańsze. Libero przydają się jak mała ma wyjątkowo zły dzień i ciężko jej zmienć pieluszkę. Pozdrowienia.
      • Gość: guest Re: "kryształki" w moczu IP: *.* 15.08.01, 14:41
        POTWIERDZAM!!!To "wina" pampersów.Swoją drogą też mnie to kiedyś przeraziło.POZDRAWIAM
    • Gość: guest Re: "kryształki" w moczu IP: *.* 16.08.01, 06:15
      Hej!!!Chyba wszystkie młode mamy są początkowo przestraszone: CO TO???Ale potwierdzam - to żel.Pozdrawiam gorąco
    • Gość: guest Re: "kryształki" w moczu IP: *.* 16.08.01, 16:56
      Bardzo dziękuję za wyjaśnienie i uspokojenie. Faktycznie nie skojarzyłam tego z używaniem pieluch - teraz używam Huggies"ów a przy Pampersach tego nie było. Serdeczne dzięki za pomoc. Pozdrawiam wszystkie aktualne i przyszłe mamy!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka