Dodaj do ulubionych

Co ZA Biegunka?

IP: *.* 08.10.01, 11:49
Moj 15 mies. synek ma od TYGODNIA biegunkę,na początku były kupki nawet 10 razy na dobę- budził się nawet ze snu, teraz są ok. 2 na dobę.są żadkie ale nie jest to sama woda a do tego zawierają coś podobnego do śluzu, takie galaretowate.Na początku miał przez dwa dni gorączkę ok. 38 lekarz stwierdził, że to wirus "z nieba". Ale mnie to martwi bo trwa to już, jak dla mnie, za długo. Dodam, że synek miał już jakiś czas temu problemy z żołądkiem, wymiotował ze trzy razy co dwa tygodnie i też miało być "z nieba" dodam że trwało to ok. 4 godz. i mijało bez gorączki nawet.Czy miałyście z czymś takim doczynienia?PozdrawiamPS. Ostatni się przestraszyłam, bo czytałam, że problemy jelitowe mogą być objawem Autyzmu MAM NADZIEJĄ ŻE SIĘ MYLĘ.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Co ZA Biegunka? IP: *.* 08.10.01, 11:55
      Najlepiej wykonać badania kału czyli posiew ,który wykaże czy biegunka jest spowodowana bakteriami,a wtedy antybiotyk załatwi sprawę.Biegunka rzecz jak wiadomo niebezpieczna ze względu na ewentualne odwodnienie,pędem do laboratorium i może do innego pediatry.Pozdrawiam dużo zdrowia,Gosia :hello:
      • Gość: guest Re: Co ZA Biegunka? IP: *.* 08.10.01, 12:05
        Bardzo bym chciał zrobić badanie kału, ale żeby to zrobić kupka musi mieć podobno w miarę "gęstą" konsystencję - więc czekam, że jak się poprawi to na pewno zrobię.
        • Gość: guest Re: Co ZA Biegunka? IP: *.* 08.10.01, 13:13
          przy wszelkich "rewolucjach" jelitowych podaję LAKCID lub LACIDOFIL - czyli bakterie kwasu mlekowego. Pomagaja zarówno na zatwardzenie jak i na biegunkę - pod warunkiem, że nie jest to nic powaznego. Przywracają równowagę bakteryjną w jelitach. Polecam bo naprawdę wiele razy nam pomogły.pozdrawiamEwelina
          • Gość: guest Re: Co ZA Biegunka? IP: *.* 08.10.01, 13:26
            mój synek jest uczulony na białko krowie, więc nie wiem czy to dobry pomysł. Podawałam TRILAc( chyba tak to się nazywa)i nic.
            • Gość: guest Re: Co ZA Biegunka? IP: *.* 08.10.01, 20:40
              Kupka wcale nie musi mieć stałej konsystencji aby ją poddać badaniu bakteriologicznemu.A jeżeli to "sama" woda to pędem do lekarza.Gosia
              • Gość: guest Re: Co ZA Biegunka? IP: *.* 09.10.01, 07:59
                Dzięki, dzisiaj zrobię badanie. Kupki nie są już zielone, ani wodniste (takie były przez dwa dni) teraz są po prostu rzadkie.(ok.2 dziennie)
            • Gość: guest Re: Co ZA Biegunka? IP: *.* 09.10.01, 07:55
              uczulenie na białko mleka krowiego nie koliduje z przyjmowaniem bakterii kwasu mlekowego - moje dziecię też jest uczulone na mlekopozdrawiam i zyczę zdrowiaEwelina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka