Dodaj do ulubionych

zapalenie gardła

IP: *.* 15.10.01, 21:15
Zdaję sobie sprawę, że zapalenie gardła to pewnie (mam nadzieję) popularna i łatwa do wyleczenia choroba, ale moja Paulinka ma ją po raz pierwszy i ciutek się niepokoję. Śpi teraz biedulka pojękując przez sen - pewnie z powodu gorączki. O 23 podam jej drugą dawkę antybiotyku (dostała Ceclor) i Panadol. Bardzo się martwię moją kruszynką. Jak długo trwa takie zapalenie gardła??? Czy często są powikłania?? Co zrobić, żeby jej ulżyć? Serce mi się krajało na kawałeczki kiedy patrzyłam w jej smutne błyszczące oczki. Magda m. Paulinki
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zapalenie gardła IP: *.* 16.10.01, 09:12
      W drugim roku życia moje dziecię łapało zapalenie gardła co miesiąc. Zawsze towarzyszyła temu wysoka gorączka, czasami na początku objawem są wymioty. Jeśli dziecko "idzie" na antybiotyki temperatura spada po jakiejś trzeciej dawce i to już dla mnie zawsze było pół sukcesu. Najgorsza jest ta gorączka, z którą nie wiadomo co robić bo faktycznie często jest tak, że nie chce w ogóle spadać przez pierwszą lub dwie noce. Gaba na przykład- nie dawała się absolutnie zanurzyć w wodzie czy owinąc ręcznikami. W rezultacie panadole wszelakie odrzuciłam już dawno i przy wysokiej temperaturze podaję tylko ibufen, który działa silniej ale rzadziej się go podaje co powoduje, że jak nie spada temperatura to masz stres - podać czy nie kolejną dawkę.Rozpisałam się okrutnie - ale po takich przejściach powoli staję się "specjalistka" od zapalenia gardła.Pozdrawiam- Kaśka
      • Gość: guest Re: zapalenie gardła IP: *.* 16.10.01, 11:19
        Dzięki Ci Kaska za Twój post. Tak jest właśnie u Poli. Dałam jej już 3x antybiotyk i kończy mi się dozwolona norma Panadolu a gorączka jak była tak jest (mam nadzieję, że troche spada ale Paulina strasznie ryczy przy pomiarach w dupce, więc nie stresuję jej dodatkowo i mierzę gorączkę rzadziej). teraz śpi. Sen to zdrowie. Zobaczymy co będzie dalej, bo już zaczynam podejrzewać wirusowe tło tego wszystkiego. Pozdrawiam. Magda m. Paulinki
        • Gość: guest Re: zapalenie gardła IP: *.* 17.10.01, 08:53
          Kiedy Gaba miała około 1,5 roku mój Ojciec "uratował" mnie smoczkiem z termometrem. Jest to absolutnie zbawienne urządzenie pod warunkiem oczywiście, że używa się smoczka. Zwykle wtedy mierzyłam kiedy spała. Poza tym są termometry elektroniczne trochę drogie- ale mierzenie trwa tylko dwie minuty no i wreszcie tzw. termometr paskowy- przykłada się do czoła i pokazuje orientacyjną temperaturę.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia- Kaśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka