Dodaj do ulubionych

zielona kupka

IP: *.* 05.11.01, 20:11
czy sam kolor kupki moze być niepokojący bo poza dziwnym ciemno zgniło-zielonym kolorem żadnych innych martwiących objawów nie zobserwowałam.Dodam że Malutka prawdopodobnie ma skazę biaową i pije mleczko sojowe Isomil.Czy wszystko jest w porządku? Proszę pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zielona kupka IP: *.* 05.11.01, 21:29
      Moja mała często miała zielone kupki. Tylko raz było to wynikiem wirusa. Przeważnie był to wynik wprowadzania nowych pokarmów do mojej diety. Teraz jem ju wszyściutko czasem nawet bardzo niezdrowo i kupki są wporządku.
    • Gość: guest Re: zielona kupka IP: *.* 05.11.01, 23:18
      Hej, mojej koleżanki synek 4 m-ce miał zielone kupki przez ok 10 dni, co zaniepokoiło ją do tego stopnia, że udała się do pediatry (chociaż nie było żadnych innych objawów).Wstępne badania nie wykazały żadnych nieprawidłowości dostała dla synka Lacidofil - chyba taka nazwa), ale z wymazów i dokładnych badań kupki i moczu wynikło, że dziecko ma bakterie coli (10 do 5-ej a po cewnikowaniu 10 do 4-ej). Uprzedzono, ją że to nic niepokojącego, ale niezbędna jest konsultacja z nefrologiem.I to tyle co wiem na temat zielonych kupek, bez innych objawów, np. przeziębienia, czy zielonych kupek po zjedzeniu przez dziecko większej ilości surowych owoców.Mam nadzieję, że Twojej dzidzi szybko miną "zielone" i nie będzie powodów do niepokoju, ale zawsze warto wiedzieć o czymś, co może się stać.Pozdrawiam i życzę zdrówka Pa, pa...Magda
    • Gość: guest Re: zielona kupka IP: *.* 06.11.01, 07:37
      Olu! Moje dziecko miało od urodzenia ciemno-zielone kupki. Karmiłam go mlekiem modyfikowanym NAN HA 1, które jest wzbogacone w żelazo. I prawdopodobnie to żelazo w reakcji z sokami żołądkowymi dawało takie zabarwienie (może też dawac czarnawe kupki). Kupka zaczęła dawać inny kolor dopiero gdy Filip zaczął jadać więcej innych dań (pod koniec 1-go roku). Gdy bywały dni, że jadał więcej mleczka - kupka znowu zaczynała mieć ten kolor. Pediatrzy najpierw się dziwili, potem orzekli "ten typ tak ma" tj,. tak reaguje na to mleczko. I juz! Acha! To samo napisano w książce "Pierwszy rok życia dziecka" Eisenberg.EWA
    • Gość: guest Re: zielona kupka IP: *.* 07.11.01, 08:30
      Nie sądzę Olu, że zielone kupki mogą być wynikiem picia izomilu. My go stosujemy od 4 miesięcy i nigduy nic się takiego nie wydarzyło. A może to indywidualne. Ja bym jednak poszła do lekrza.
    • Gość: guest Re: zielona kupka IP: *.* 08.11.01, 11:35
      Mój maluszek b. długo miał zieloną kupkę, ale położna uprzedziła mnie, że tak może być po przejściu na NAN, gdyż zawiera on więcej żelaza niż inne mleka modyfikowane. Może twoja pociecha też zajada się pysznościami z dużą dawką żelaza? Radzę sprawdzić, bo może nie ma wcale powodów do obaw? Pozdrawiam Ciebie i maleństwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka