Dodaj do ulubionych

szwy na głowie

IP: *.* 28.05.02, 22:23
Moja Malutka wczoraj rozbiła sobie główkę i konieczne było nałożenie trzech szwów. Uff, to mamy już za sobą, teraz czeka nas ich zdjęcie w przyszłym tygodniu ( czy to boli? ), a ja nie wiem, co się teraz robi - jak się czesze ?? Co z myciem łebka ?? A piaskownica - zapomnieć o niej czy nie? I w ogóle... Bardziej to przeżywam ja niż maluch ( 3 latka z kawałkiem ). Pomóżcie, bo ja cały czas się boję, że coś jej zrobię nie tak...
Obserwuj wątek
    • Gość: KatarzynaP Re: szwy na głowie IP: *.* 29.05.02, 06:29
      Hej IwonaPrzykro mi strasznie, tym bardziej, że także w ten dzień co Twoja Amelka rozwalił sobie głowę mój siostrzeniec, niespełna 2,5 latek. Niestety też się bez szycia nie obeszło. Ale on bardziej na czółku. Jak zdejmują szwy naprawdę nie boli. Małemu dziecku tym bardziej powinni delikatnie.O mycie główka zapytaj lekarza, można z tydzień poczekać, a na dwór normalnie, ale trzeba bardziej uważać. A włoski możesz grubym grzebieniem czesać też pomalutku. Głowa do góry będzie o.k. Dzień po wypadku Hubert szalał jakby nic się nie stało, oj te dzieci... :-)
      • Gość: guest Re: szwy na głowie IP: *.* 29.05.02, 08:30
        Cześć,To samo spotkało mojego synka równo rok temu (rozcięte czoło o kaloryfer i trzy szwy). Najbardziej przeszkadzało mu tego samego dnia, już następnego nie zwracał większej uwagi. Oczywiście, my przeżywaliśmy to bardziej od niego. Dopóki miał szwy nie myłam mu główki (kilka dni bez mycia to nie taki znowu dramat), na szwy lekarz założył plasterek, dbaliśmy żeby nie dopuścić do zabrudzenia, ale nie ograniczaliśmy mu żadnych zabaw. Zdejmowanie szwów nie bolało (nawet się nie skrzywił). Przez kilka miesięcy miał taką lekko czerwoną kreseczkę, teraz po roku blizna zjaśniała i prawie jej nie widać.Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoją córeczkę,MarzenaB
        • Gość: mikan Re: szwy na głowie IP: *.* 29.05.02, 12:27
          Dzięki, podniosłyście mnie na duchu! :) :)Zrobiło mi sie trochę raźniej, Amelkę ucałuję i opowiem jej o innych małych bohaterach ;)Pozdrawiam Was serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka