IP: *.* 30.05.02, 09:59
Witajcie emamy :)Czy możecie mi doradzić co można dać 10-cio miesięcznemu dziecku na chrypkę ?:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna72 Re: Chrypka IP: *.* 30.05.02, 14:07
      Ja natarłabym kremem rozgrzewającym Pulmex Baby na noc. Jeśli to nie jest infekcja wirusowa czy bakteryjna powinno przejść, jeśli nie - nie ominie Was wizyta u lekarza. Chrypka u takiego malucha może przejść w paskudne sprawy z gardełkiem lub krtanią, lepiej uważać. Niestety wszystkie nazwy syropków jakie pamiętam są przeznaczone dla trochę starszych dzieci :-( . Pozdrawiam, Anka.
    • Gość: Isia Re: Chrypka IP: *.* 30.05.02, 15:38
      Aniu! Nie wiem, czy Twoje dziecko ma jakieś inne objawy, ale nawet z chrypką radziłabym Ci iść do lekarza. Od chrypki zaczęło się kiedyś u mojego synka zapalenie krtani. Dołączył do niego jeszcze kaszel, innych szczegółów już nie pamiętam. W każdym razie na wszelki wypadek podpowiem: w takim przypadku nie wolno smarować dziecka maściam rozgrzewającymi, natomiast trzeba intensywnie wietrzyć pokój. No i koniecznie szybko do lekarza. Prawdopodobnie zaleci antybiotyk. Michał miał wtedy półtora roku i po antybiotyku strasznie wymiotował (później na dłuższy czas pozostała mu taka skłonność), więc musiał dostać zastrzyki, biedactwo. Przepraszam, jeśli przestraszyłam Cię bezpodstawnie, ale jestem od tamtej pory wyczulona na chrypkę. Mam nadzieję jednak, że to nic poważnego i tego gorąco Ci życzęIsia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka