Dodaj do ulubionych

Przeziębienie - pilne

IP: *.* 05.06.02, 19:11
Umieściłam ten sam post na emamie, ale po przemyśleniu dam go tutaj.Mam pytanie, jak myślicie, jeżeli ja od trzech dni kicham i smarkam jak najęta, a Kajko do tej pory jest zdrowy, to czy raczej nie zachoruje, czy tylko czekać przeziębienia u niego?Karmię piersią, więc dostaje przeciwciała, ale i wirysy... Jak myślicie?Zasmarkana
Obserwuj wątek
    • Gość: Anuk Re: Przeziębienie - pilne (RADA) IP: *.* 06.06.02, 10:23
      Martusku, Oczywiście że ma szansę. Możesz jednak coś zrobić aby ograniczyć emisję wirusów w jego stronę. Wiem, że karmisz, więc siła rzeczy pole działania jest ograniczone.To, co daje efekty i nie przejdzie do mleka:1) posiekaj drobno 2 ząbki czosnku i wdychaj bardzo głęboko ich zapach (działa jak antybiotyk).2) Możesz kupić roztwór soli fizjologicznej i przepłukiwać tym nos rano i wieczorem. Kładziesz się na kanapie z głową w dół i wlewacz parę kropli do każdej dziurki. 3) Zrób gorącą kąpiel stóp (taką jaką tylko możesz wytrzymać), potem szybciutko wytrzyj, posmaruj maścią rozgrzewającą i ubierz ciepłe grube skarpety.To są tzw. babciowe sposoby, ale każdy z nich działa. Sprawdziłam ! Życzę zdrówka. ANUK
    • Gość: kasiakrol Re: Przeziębienie - pilne IP: *.* 07.06.02, 20:51
      Staraj się przynajmniej nie kichać przy maluszku.W zeszły roku miałam podobną sytuację ( katar,kaszel,gorączka prawie 40 stopni ).Strasznie się bałam,że mała ( teraz prawie 13 m-cy ) się ode mnie zarazi.Na szczęście tak się nie stało.Myślę,że uchroniło ją karmienie piersią.Teraz,gdy już nie karmię - znacznie szybciej łapie coś od innych dzieci.
      • Gość: martusek Re: Przeziębienie - już po wszystkim... IP: *.* 09.06.02, 11:22
        ... i na szczęście Kajko zdrów jak ryba. Ufffff, tak nie chciałam, żeby miał zatkany nosek i kaszel i udało się. Dzięki ci, naturalne karmienie i przeciwciała!!!!!Marti

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka