Dodaj do ulubionych

Oczka ropieją

IP: *.* 16.06.02, 08:12
Lenka ostatnio ma serie choróbstw wszelakich. Dopiero co skończyła anginę, ma jeszcze pokrzywkę po antybiotyku, a teraz to.Może to jest powiązane.Wiem, że w dzieciństwie tez to miałąm i mama jakoś specjalnie tym się nie przejmowała, ale może nie miała racji.Co z tym robić?Czy już to przerabiałyście?Narazie przmywam rumiankiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: 0107 Re: Oczka ropieją IP: *.* 16.06.02, 09:18
      Według mnie nie ma czym się przejmować. Ropienie oczek może być następstwem różnych infekcji, których nawet byśmy o takie skutki nie podejrzewali(np. angina). Przerabiałam to z moim synkiem w zimie, kiedy to zwykłe przeziębienie spowodowało takie ropienie oczek, że ani rumianek, ani sól fizjologiczna nie poskutkowały. Oczka były pozalepiane. Pomogły dwie kropelki atecortinu.Pozdrawiam, Basia.
      • Gość: mika Re: Oczka ropieją IP: *.* 16.06.02, 09:29
        dzieki.A co to jest ten atecortin. Czy to jest na recepte?
    • Gość: 0107 Re: Oczka ropieją IP: *.* 16.06.02, 09:36
      Atecortin to delikatny antybiotyk w zawiesinie. Oczywiście nie namawiam do stosowania tego bez wiedzy lekarza, ale nam właśnie go przepisano na takie wypadki. Należy go trzymać w lodówce i wg. okulisty, który nam go przepisał użyć dopiero, gdy inne środki zawiodą (mam na myśli rumianek, sól fizjologiczną). Trudno go przedawkować, bo działa niemalże błyskawicznie i ja zapuszczam go dziecku do oczu góra 3 razy. Niestety jest na receptę, ale myślę, że rozsądny pediatra wypisze ją od ręki.Pozdrawiam, Basia.
    • Gość: goskax Re: Oczka ropieją IP: *.* 16.06.02, 11:36
      Dziewczyny ... każdy antybiotyk (nawet krople do oczu )podajemy przynajmniej przez 5 dni... Krótsze stosowanie (gdy zauwazymy poprawę ) moze przynieść wiecej szkody aniżeli pozytku !A co do "ropienia" może jednak warto wybrać sie do okulisty, moze cos podpowie ...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka