IP: *.* 26.06.02, 10:55
Witam wszytskie emamysmileWczoraj mój synek podczas zabawy na podłodzie stracił równowage i upadł , uderzając się przyu tym w glówkę. Trochę płakal , ale dość szybko się uspokoił. W przeciwieństwie do mnie, bo martwie się czy ten upadek nie miał jakiś poważniejszych konsekwencji niż płacz i strach. Nie wiem jakie objawy powinny mnie zaniepokoić. Prosze pomóżciesmile Wiem, że mały jeszcze nie raz złapie przysłowoiowego zająca i chciałabym wiedzieć, na co powinnam zwracać uwage po takim upadku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alka Re: Upadak IP: *.* 26.06.02, 11:09
      Niepokojące objawy przy uderzeniu w główkę to przede wszystkim wymioty - świadczą o wstrząsnieniu mózgu, nietypowa senność, problemy z utrzymaniem równowagi (przy nauce chodzenia raczej trudne do zauważenia), i na koniec krwawienia z nosa i/lub uszu - mągą świadczyć o pęknięciu kości czaszki.Pozdrófka :hello:Alka
      • Gość: Agnessx Re: Upadak IP: *.* 26.06.02, 11:29
        dzięki za odpowiedz. Nic takie nie zauważyłam u mateuszka, więc się troszkę uspokoiłamsmile
    • Gość: Anna72 Re: Upadak IP: *.* 26.06.02, 12:02
      Gdzieś czytałam jeszcze o sprawdzaniu źrenic: czy są jednakowej wielkości po upadku i czy reagują normalnie na światło. Pozdrawiam, Anka.
    • Gość: franciszek Re: Upadak IP: *.* 26.06.02, 17:57
      Wazne jest tez obserwowanie czy u dziecka nie wystepuje niewlad, albo niedowlad jakiejs czesci ciala,albo dziwne drgania, to moze swiadczyc o powaznym urazie .
    • Gość: bridgett Re: Upadak IP: *.* 27.06.02, 15:54
      I czy z nosa bądź uszu nie sączy się przeźroczysty płyn.
      • Gość: Agnessx Re: Upadak IP: *.* 27.06.02, 16:00
        Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Na szczęście nic takiego się nie dzieje. Buziaczkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka