Gość: IzaCylwik IP: *.* 02.07.02, 18:48 Jestem mamą miesięcznego Jasia którego męczą od kilku dni kolki. Szukam innych sposobów na kolkę niż masowanie, suszenie suszarka, podawanie infakolu.Dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maud Re: kolka u dziecka IP: *.* 02.07.02, 19:37 Mieszkam przy granicy z Niemcami i tam kupiłam maść na brzuszek- WINDSALBE - więcej informacji- poszukaj na forum: karmienie piersią-ostatni post i odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabat Re: kolka u dziecka IP: *.* 04.07.02, 07:30 Gripe water, espumisan, herbatki z kopru włoskeigo do przepajania i oczywiście kładzenie dziecka do spania na brzuszku w ciągu dniaLidka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwka Re: kolka u dziecka IP: *.* 03.07.02, 09:08 Według mnie dobrym środkiem na kolkę jest syrop o nazwie DEBRIDAT. Podawałam i naprawdę skutkowało. Wychodząc z dzieckiem ze szpitala dostałam receptę na ten syropek. Dzięki temu przeżyłam okres kolek, który trwał do 4 miesiąca życia syna. Poproś pediatrę o przepisanie tego lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goskax Re: kolka u dziecka IP: *.* 03.07.02, 10:58 A może małemu szkodzi pokarm który zjadasz ? Ponoć wazne jest o też o której godzinie wyst.kolki ..jesli płacze rano - podejrzewać mozna ,ze przyczyna sa składniki o długim okresie trawienia (np.zboża, bialka,jedzone dnia poprzedniego)jesli w południe - pokarmy spozyte rano na sniadanie(sok, herbata, kawa, mleko , to co szybko sie wchłania)jesli wieczorem- jedna z przyczyn może byc nietolerancja laktozy ..(wówczas nalezy karmić częściej ,ale małymi porcjami)lub problem z trawieniem porannej porcji mleczka (wówczas przed pierwszym karmieniem należy dać maluszkowi troszeczkę przegotowanej wody ) Odpowiedz Link Zgłoś