Dodaj do ulubionych

kolka u dziecka

IP: *.* 02.07.02, 18:48
Jestem mamą miesięcznego Jasia którego męczą od kilku dni kolki. Szukam innych sposobów na kolkę niż masowanie, suszenie suszarka, podawanie infakolu.Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: maud Re: kolka u dziecka IP: *.* 02.07.02, 19:37
      Mieszkam przy granicy z Niemcami i tam kupiłam maść na brzuszek- WINDSALBE - więcej informacji- poszukaj na forum: karmienie piersią-ostatni post i odpowiedzi.
      • Gość: kabat Re: kolka u dziecka IP: *.* 04.07.02, 07:30
        Gripe water, espumisan, herbatki z kopru włoskeigo do przepajania i oczywiście kładzenie dziecka do spania na brzuszku w ciągu dniaLidka
    • Gość: Sylwka Re: kolka u dziecka IP: *.* 03.07.02, 09:08
      Według mnie dobrym środkiem na kolkę jest syrop o nazwie DEBRIDAT. Podawałam i naprawdę skutkowało. Wychodząc z dzieckiem ze szpitala dostałam receptę na ten syropek. Dzięki temu przeżyłam okres kolek, który trwał do 4 miesiąca życia syna. Poproś pediatrę o przepisanie tego lekarstwa.
    • Gość: goskax Re: kolka u dziecka IP: *.* 03.07.02, 10:58
      A może małemu szkodzi pokarm który zjadasz ? Ponoć wazne jest o też o której godzinie wyst.kolki ..jesli płacze rano - podejrzewać mozna ,ze przyczyna sa składniki o długim okresie trawienia (np.zboża, bialka,jedzone dnia poprzedniego)jesli w południe - pokarmy spozyte rano na sniadanie(sok, herbata, kawa, mleko , to co szybko sie wchłania)jesli wieczorem- jedna z przyczyn może byc nietolerancja laktozy ..(wówczas nalezy karmić częściej ,ale małymi porcjami)lub problem z trawieniem porannej porcji mleczka (wówczas przed pierwszym karmieniem należy dać maluszkowi troszeczkę przegotowanej wody )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka