IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 16:32
Mam pytanko. Czy do badania cytologicznego ginekolog używa tylko wziernika i patyczka z wacikiem? Proszę o szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • lena_zienkiewicz Re: jesteś nudna i głupia 30.09.04, 16:34
      to pytanie zadajesz już któryś raz z kolei.Wsadź se palec w dupę, to może przez
      chwilę czymś pożytecznym się zajmiesz
      • Gość: sabna Re: jesteś nudna i głupia IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.09.04, 18:18
        Lena proponuje zadac sobie pytanie co sprawia ze podchodze do forum az tak
        emocjonalnie ze obrazam calkiem obcych ludzi, za to ze nie podoba mi sie ich
        post. Czy moze to slowo cytologia wplywa na Ciebie tak drazliwie. Nawet gdyby
        to pytanie bylo zadawane 10 razydziennie nie czyni je to glupim, w
        przeciwienstwie do twojej odpowiedzi. Jesli cos Cie drazni to to omijaj a nie
        obrazaj ludzi.

Tak ginekolog uzywa wziernika i patyczka do pobrania komorek.
    • Gość: Asia Re: CYTOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 16:41
      Bardzo przepraszam, ale jestem na tym forum pierwszy raz. Jeżeli nie można pytać o takie sprawy to spoko. Nie życzę sobie obraźliwych słów pod moim adresem. Dzięki
      • lena_zienkiewicz Re: CYTOLOGIA 30.09.04, 16:44
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=16185443&a=16185443
        poczytaj sobie i zadaj pytanie :po co zakładam kilkadziesiąt głupich wątków
        dziennie.Co kilka dni pytam o to samo.Dlaczego tak robię?Daj później odp, czekam
        • Gość: kkkarolina Re: CYTOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:27
          Ej lena, tamten wątek to chyba nie ona założyła...
          • Gość: Ann Re: CYTOLOGIA IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 30.09.04, 19:36
            chyba jednak ona ;-)
            • kkkarolina Re: CYTOLOGIA 30.09.04, 19:51
              A może... Nie wiem, nie ważne :)
              • Gość: Gocha Re: CYTOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 10:13
                Możecie mi powiedzieć dlaczego karcicie tą dziewczynę. Może naprawdę jest tutaj pierwszy raz. Na tym forum powinno się odpowiadać na pytania mimo, że kilka osób pyta o to samo. Nie konieczne musi to być ta sama osoba. Jeżeli myślicie tak samo to odpiszcie.
                • kkkarolina Re: CYTOLOGIA 01.10.04, 10:16
                  Nie wiemy czy to ta sama. A odpowiedz dostała. I nie karcimy jej. Bardzo :)
                  • Gość: Gocha Re: CYTOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 10:25
                    Każda dziewczyna dziewczyna ma prawo bać się takich badań(jeżeli idzie pierwszy raz). Ja też się kiedyś bałam. Mimo wszystko nie możecie być takie okrutne. Może ona jest bardzo młoda? My się tego nie dowiemy, ale ona napewno chce waszego wsparcia.
                    • kkkarolina Re: CYTOLOGIA 01.10.04, 10:32
                      Dobra, nie bój się. Cytologia to nic strasznego. Z naszego punktu widzenia nie
                      rozni się specjalnie od zwykłego badania ginekologicznego. Leżysz sobie na
                      fotelu i pani (albo pan, u mnie w przychodni robi to pielęgniarka czy ktoś
                      taki) wprowadza Ci do pochwy wziernik - taką plastikową przeźroczystą rurkę
                      średniej grubości (nie grubą, węższa od penisa :)), wsadza patyczek do tego
                      wziernika i pobiera próbki błony śluzowej (chyba) pocierając o nią patyczkiem.
                      Nie ma się czego bać, to nie boli ani nie jest jakoś strasznie nieprzyjemne.
                      Powodzenia
                      :)
    • Gość: Kasia Re: CYTOLOGIA IP: 217.97.134.* 01.10.04, 10:28
      idż na forum "Zdrowie Kobiety" z tym pytaniem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka