Dodaj do ulubionych

Chude dziecko.

IP: *.* 29.08.02, 22:07
Dziewczyny ile ważą bądż ważyły wasze dzieci w wieku sześciu lat?Mój synek przy wzroście 120cm waży 18,5kg.Morfologia i badanie na pasożyty w porządku.Bardzo proszę odpowiedż bo stwierdzenie:"Boże jaki on chudy" doprowadza mnie juz do szału.
Obserwuj wątek
    • Gość: ljaworo Re: Chude dziecko. IP: *.* 30.08.02, 07:38
      Hej,Ja Ci odpowiem troszkę obok tematu. Jak poznałam mojego męża miał 17 lat, nie wiem ile ważył, ale mógł służyć za model na zajęciach z anatomii. Wszystkie żebra miał na wierzchu. Z tego co pamiętam jadał normalnie. Po ośmiu latach, przed ślubem ważył ok. 59 kg przy wzroście 180 cm, a wtedy był już odkarmiony o co zadbała moja mama. Teraz po kolejnych 6 latach waży już ok. 73 kg i wreszcie wygląda normalnie. To takie przyszłościowe informacje.Obecnie mamy córeczkę (18 mies.), która jest nieodrodną córą swego taty. Jak zdarzyło się nam być w szpitalu to lekarka prawie podejrzewała nas o głodzenie dziecka. A z niej jest mały żarłoczek.Po prostu niektóre typy tak mają.Pozdrawiam,Ludek
      • Gość: ewakz Re: Chude dziecko. IP: *.* 30.08.02, 11:34
        Podpisuje sie pod Ludkiem rekami i nogami. U mnie jest to samo. Z tym ze Jasio (4,5 roku) nie jest zbytnim jadkiem, tak ze chodzimy za nim a to z kanapka, a to z owocem. Ale i tak rosnie dluuuuuga fasolka.pozdrawiam,ewa
    • Gość: agniesia1 Re: Chude dziecko. IP: *.* 30.08.02, 18:29
      uważam że jeżeli mały normalnie się odżywia i nie ma innych pasożytniczych chorób to nie ma czym się martwić
    • Gość: ljoanna Re: Chude dziecko. IP: *.* 01.09.02, 21:49
      Jest coś takiego jak siatki centylowe masy ciała (i nie tylko). Na ich podstawie można kontrolować rozwój dziecka. Znajdują się na końcu książeczki zdrowia dziecka. Wg nich waga i wzrost Twojego synka mieszczą się w normach - sprawdziłam. Dbaj żeby dobrze się odżywiał i co jakiś czas kontroluj morfologię. Lepiej być szczupłym niż mieć nadwagę. Pozdrawiam Jotl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka