IP: *.* 09.09.02, 09:17
Hej!Od porodu, tj. już prawie 2 lata z przerwami, męczę się z koszmarnymi hemoroidami.Teraz jest już lepiej, ale okres 3 miesięcy, a może i więcej po porodzie, to był koszmar.Jeśli któraś z mamusiek miała podobny problem, odezwijcie się proszę i napiszcie jak sobie z tym poradziłyście /lub nie/, czy z tego w ogóle można się wyleczyć? Bo tracę nadzieję.Pozdrawiam-Justyna 28 lat,
Obserwuj wątek
    • Gość: brytnej Re: Hemoroidy IP: *.* 09.09.02, 18:36
      DROGA JUSTYNO-MAM TEN SAM PROBLEM...RAZ JEST RAZ NIE...KUPUJE ROZNE SPECYFIKI,ALE ONE POMAGAJA NA KROTKO.NAJBARDZIEJ SKUTECZNA WEDLUG MNIE JEST MASC PREPARATION H.POZA TYM UZYWAM CZOPKOW GLICERYNOWYCH.I OGOLNIE MAM TEN SAM PROBLEM CO TY...CHYBA CI NIE POMOGLAM..POZDRAWIAM-BASIA
    • Gość: Madziejka Re: Hemoroidy IP: *.* 10.09.02, 07:23
      Powiem tak: czytałam, słyszałam, że lampa Bioptron bardzo pomaga w leczeniu hemoroidów. O skutkach przetestowanych nie mogę się wypowiedzieć. Ja z hemeroidami nie miałam doczynienia. Jednak mój tata leczący się od lat bezskutecznie teraz leczy się lampą bioptron. Czas leczenia jest zbyt krótki bym mogła Ci powiedzieć w 100% o jej cudownym działaniu. Po trzech tygodniach jednak powiedział, że zaczyna się poprawa.Może popytaj w środowisku znajomych, może ma ktoś pożyczyć, wypróbujesz, a może zacznie już pomagać. Życze sukcesów i zdrówka.
    • Gość: Madzia2002 Re: Hemoroidy IP: *.* 10.09.02, 11:42
      kupcie jak was bedzie ciagnelo.../ u mnie to w ten sposob jest, wychodza i ciagna, nie pekaja / granulki homeopatyczne / nie wierzylam ze pomoga, ale pomogly :-) / z firmy DAGOMED o nazwie esculap cos w tym rodzaju , stukam z pracy i nie pamietam ich nazwy ale w aptece jak zapytacie o granulki homeopatyczne dagomedu na hemoroidy i zylaki to wam dadza te wlasciwe, kosztuja ok.10 zl i sa super!!!! ale niestety u mnie to sie odnawia i musze je brac znow ...
    • Gość: ilka Re: Hemoroidy IP: *.* 10.09.02, 11:42
      Na hemoroidy nie ma skuteczniejszej metody niż wizyta u chirurga, a u niego zamrażanie + gumki. Niestety i po tym zabiegu (miałam 2 razy po 2 porodach) jeśli ktoś ma tendencję do hemoroidów za jakiś czas mogą pojawić się nowe. Maści i czopki na mnie nie działały. Co do czopków glicerynowych to nie są one wskazane przy hemoroidach.
    • Gość: Justyna13 Re: Hemoroidy IP: *.* 10.09.02, 14:50
      Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie pomocne rady. Jednak wnioskuję, ze nie ma skutecznej metody na całkowite 100% wyleczenie, jest to po prostu niestety przypadłość do końca życia.A może udało się komuś wyleczyć i pożegnać z tym problem na zawsze? Obawiam się, co może być po następnym, ewentualnym porodzie ... Chyba tylko znacznie gorzej ...Pozdrawiam wszystkie cierpiące /i byłe cierpiące/ kobietki-Justyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka