olcimama 18.01.07, 12:45 Witam, jakie są objawy anemii u niemowlaków, co was zaniepokoiło że zrobiłyście badania krwi dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: Anemia- jakie objawy? 18.01.07, 13:14 pediatra stwierdziła, ze dziecko jest blade i dala skierowanie na morfologie - i miala rację, bo byla anemia Odpowiedz Link Zgłoś
anjak27 Re: Anemia- jakie objawy? 18.01.07, 16:11 bladość skóry, ponoć niektóre dzieci nie chcą jeść, są mało ruchliwe, ale mój synek ma anemię a je jak szalony i bardzo ładnie przybiera na wadze. Najlepiej zrobić badanie krwi Odpowiedz Link Zgłoś
krysiao1 Re: Anemia- jakie objawy? 18.01.07, 23:01 bladośc skóry. Nie można tego przeoczyć. Mój synek wydawał mi się bardzo blady i badanie krwi wykazało anemię. Odpowiedz Link Zgłoś
b.brzozowska1 Re: Anemia- jakie objawy? 19.01.07, 12:04 u nas też blada skóra, miała wręcz sinawy odcień... i brak apetytu, karmienie to był horror! Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: Anemia- jakie objawy? 19.01.07, 13:35 Moje dzieci wciąż się anemizowały (normalka - ciąża trojacza). Dośc długo braliśmy żelazo. Jak byliśmy już w domu m-c (normalnie dzieci dopiero co by się urodziły) zauważyłam że córcia cały czas śpi, co generalnie nie jest dziwne u takiego maluszka. Ale ja odnosiłam wrażenie że ona wręcz nie ma siły, nawet czasem nie dojadała. I bladziutka była. Kontrolę morfologii mieliśmy zlecaną co rusz ze względu na wcześniejsze już problemy. Nie myliłam się. Głęboka anemia i od razu skierowanie do szpitala. Bardzo prawdopodobna była koniecznośc przetaczania krwi, ale na szczęście się obyło. Wyprowadziliśmy normalnie żelazem. Pozdrawiam Ania - mama Mai i Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: Anemia- jakie objawy? 19.01.07, 13:38 Acha dodam jeszcze,ze często też jest tak że zaraz po jedzeniu dziecko wymiotuje. Nie przyjmuje pokarmu. To też często wskazuje na anemię. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2101 Re: Anemia- jakie objawy? 19.01.07, 13:50 hej, mój synio był blady, ospały i miał białe oczka co zaniepokoiło pediatrę. Morfologia wykazała anemie i walczyliśmy z nią przez 5 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 Re: Anemia- jakie objawy? 28.02.07, 15:22 Mój bardzo dużo śpi w dzień, a nawet jak nie śpi to ciągle jest zmęczony i ospały. Apetyt z kolei ma bardzo dobry Odpowiedz Link Zgłoś