Dodaj do ulubionych

HLHS+MUKOWISCYDOZA?POMOZCIE

12.03.07, 18:29
Witam u naszej coreczki(hlhs) podejrzewaja mukowiscydozesad Na chwile obecna
nie mozna jednoznacznie stwierdzic czy JULITKA ma ta straszna
chorobe.Jedoznaczne badanie a za razem najpewniejsze mozna przeprowadzic
3miesiace po ostatniej transfuzji krwi.Obecnie wystepuja jednak objawy
wskazujace na to ze nasz skarb ma jednak to schorzenie.W srode ma zostac
przeprowadzony test ktory moze po czesci moze wyjasnic sytuacje.Mamy nadzieje
ze wyniki tego testu nie potwierdza dotychczasowych przepuszczen lekarzy bo
to dyskfalifikowaloby JULITKE do pierwszego etapu leczenia serduszka.Wiem juz
dzisiaj ze profesor MOLL nie podejmie sie przeprowadzenia zabiegu jesli
potwierdz sie tak bardz niepokojace nas dotychczasowe diagnozy.Co nam
pozostanie?........
Obserwuj wątek
    • kimila607 Re: HLHS+MUKOWISCYDOZA?POMOZCIE 12.03.07, 18:56
      Kiedyś Michał trafił do szpitala z lekkim odwodnieniem, podejrzewano rota, potem
      wykluczono.W końcu, na podstawie problemów z trawieniem padło podejrzenie tej
      choroby. To już wystarczyło by p.dr zleciła badanie zawartości chlorków w pocie.
      Na szczęście dzięki mojej trzeźwości umysłu do badanie nie doszło ( mały ma
      stymulator i zabiegi fizykalne z udziałem prądów są przeciwwskazane).Zrobiliśmy
      z mężem badania genetyczne CFTR które wykluczyły by mały posiadał tę chorobę.
      Obecnie jest ok i nawet nie myślimy o tym schorzeniu. Mukowiscydoza daję pewne
      objawy, choć nie zawsze są one wszystkie dość czytelne. Stąd częste testy o
      których piszesz. Nie wiem na jakiej podstawie podejrzewają u Twojego dziecka
      mukowiscydozę ale badanie które wykonają Małej w środę to pewnie właśnie badanie
      zawartości chlorków w pocie ( weź polarek, jakieś ciepłe ubranko dla malutkiej
      bo musi sie spocić a potem coś na zmianę)To powinno dać odpowiedź. Dodam, że
      często lekarze zlecają to badanie a wyniki również często są ok. Tego i Wam
      życzę! smile
      • michaleksylwi1 Re: HLHS+MUKOWISCYDOZA?POMOZCIE 12.03.07, 20:36
        witaj! U mojego dziecka też lekarze podejrzewali mukowisdydozę, bo po operacji
        miał potworne zapalenie płuc, którego nie mogli wyleczyc. Zrobili badanie na
        zawartośc chlorków w pocie, bardzo bałam sie wyniku, ale na szczęscie obawy
        lekarzy okazały sie bezpodstawne i wynik okazal sie ok.Trzymam kciuki za pomslny
        wynik u was. Pozdrawiam goraco
        Sylwia i Michał
        • jukilop Re: HLHS+MUKOWISCYDOZA?POMOZCIE 12.03.07, 22:15
          nie zawsze podejrzenia lekarzy sie sprawdzają , a że badają wszystko trudno
          sie dziwić ,wierzę że już niedługo napiszesz że to nie to - z całego serca Ci
          tego życzę .
    • tasiunia2 Re: HLHS+MUKOWISCYDOZA?POMOZCIE 13.03.07, 00:08
      Musi być dobrze! Wiem, że przezywacie okropne chwile, ale mam nadzieje, że
      wynik testu rozgoni takie przypuszczenia lekarzy. Trzymamy kciuki!
      Kasia i Szymon (przed II etapem)
    • agabro Re: HLHS+MUKOWISCYDOZA?POMOZCIE 13.03.07, 08:32
      Trzymam kciuki!
      • paniiwonka1 Re: HLHS+MUKOWISCYDOZA?POMOZCIE 13.03.07, 10:00
        Aniu, bądź silna.podejrzenia lekarzy nie muszą się sprawdzać.mam nadzieję, że
        po testach okaże się, że nie mieli racji.
    • anfido Re: HLHS+MUKOWISCYDOZA?POMOZCIE 16.03.07, 20:51
      Aniu, jak wygląda sytuacja??? z dr Fryze cały czas myślimy o Was.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka