31.07.03, 18:48
Czy ktoś podaje zyrtec dziecku 7 miesięcy.
Jeśli to możliwe proszę
o napisanie w jakiej dawce tzn.ile kropelek
Pzdrawiam
Obserwuj wątek
    • viki32 Re: zyrtec 31.07.03, 22:24
      Pdaje się 5 kropli raz na dobę
    • polaszea Re: zyrtec 01.08.03, 08:31
      Moje dzieci też dostawały (jedno jeszcze dostaje) od 6 miesiąca życia po 5
      kropli wieczorem przed snem.
    • zalma Re: zyrtec 01.08.03, 11:00
      znajoma podaje misiecznemu dziecku z przepisu pediatry, ale to chyba lekkie
      przegiecie...?
    • clowiek1 Re: zyrtec 01.08.03, 11:26
      9-10 kropli na noc. Dziecko obecnie 11 miesiecy, ale bierze w takiej dawce od 8
      miesiaca
      • bettyko Re: zyrtec 01.08.03, 12:54
        Cześć
        Dziękuję za wasze listy.
        Proszę napiszcie z jakich powodów wasze dzieci zaczęły dostawać Zyrtec.
        Moja mała bardzo często łapie katary,zresztą podobnie jakmój starszy
        syn,ale Ania ledwo zaczyna być ciepło i świeci słońce ,a jeśli jest
        upał to najgorzej to zamiast być zdrowa to ona zaraz dostaje kataru.
        Mówiłam pediatrze ale ona czasem mnie olewa.
        Ja też jestem alergikiem.
        Pozdrawiam
        • polaszea Re: zyrtec 01.08.03, 17:18
          Zuzia brała Zyrtec z powodu silnej alergii, natomiast młodszy też alergik
          zaczął brać Zyrtec dopiero kiedy z morfologii wyszła mu anemia (niski poziom
          hemoglobiny i czerwonych krwinek)oraz podejrzenie zespołu złego wchłaniania
          (nietolerancja glutenu).
          Ania mama Zuzi i Marcina
          • dora31 Re: zyrtec 01.08.03, 19:55
            hej
            Mój synek zaczął brać zyrtec od 6 m-ca życia-4 krople wieczorem.
            Bierze je z powodu alergii.Starszy syn (także alergik)na początku także brał
            zyrtec,póżniej sterydy wziewne a teraz bierze claritine.
            pozdrawiam
            Dorota
            • bettyko Re: zyrtec 02.08.03, 11:08
              Hej
              Jak myślicie czy mogłabym podać małej Zyrtec sama czy byście się bały.
              POzdrawiam Bea
              • agulagazeta.pl Re: zyrtec 04.08.03, 18:33
                nie rób tego na własną rękę

moja brała Zyrtex (5 kropli), potem Fenistil (5 kropli) a teraz wszystko
                odstawiłam.... i nic wielkiego się nie dzieje...
                jedziemy do lekarza prywatnie ponad 120km od miejsca zamieszkania
                mam dość przychodni i doświadczeń na moim dziecku

trochę czytałam na temat alergii
                przepłakałam kilka nocy
                do tej pory nie wiem właściwie co uczula moją małą (zaczyna 10 msc)
                ale rozwija się wspaniale fizycznie i psychicznie wyniki badań w normie
                więc jestem pełna nadzieji, że kiedyś to "cholerstwo" przejdzie i nie będzie
                marszu alergicznego

pozdrawiam zakłopotanych i dużo ciepła życzę

mama - która kolejne dziecko na pewno będzie karmić piersią!!!
                • humcajs Re: zyrtec 14.08.03, 00:12
                  Jesli chodzi o Zyrtec to zastanawia mnie ten pęd lekarzy do przypisywania go na
                  wszelkie prawdopodobne alergie, zwłaszcza u tak małych dzieci. Ja sama, jako
                  osoba dorosła miałam objawy uboczne po tym leku i wcale długo go nie
                  stosowałam. Moj syn po kilku tygodniach brania zaczął byc strasznie drażliwy i
                  źle sypiał. Odstawiłam mu to, a u siebie zauważyłam tolerancję na wszelkie leki
                  antyhistaminowe. teraz zostały mi tylko sterydy. U niektórych osób organizm
                  przyzwyczaja sie do leku i tworzy sobie takie "obejście", wtedy to już
                  przechlapane, nic nie pomaga. Acha, czytając opracowania medyczne przeczytałam,
                  że cetyryzyna ma wiele objawów ubocznych, a najbezpieczniejsza (ale i
                  najsłabsza) jest loratadyna (Claritine). Nie stosuje sie jej u dzieci poniżej 2
                  lat, bo po prostu nie przebadano dostatecznej ilości dzieci pod tym względem. a
                  co by było gdyby dzieciom dać zwyczajnie wapno? Mojemu małemu to pomaga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka