bettyko 31.07.03, 18:48 Czy ktoś podaje zyrtec dziecku 7 miesięcy. Jeśli to możliwe proszę o napisanie w jakiej dawce tzn.ile kropelek Pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polaszea Re: zyrtec 01.08.03, 08:31 Moje dzieci też dostawały (jedno jeszcze dostaje) od 6 miesiąca życia po 5 kropli wieczorem przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
zalma Re: zyrtec 01.08.03, 11:00 znajoma podaje misiecznemu dziecku z przepisu pediatry, ale to chyba lekkie przegiecie...? Odpowiedz Link Zgłoś
clowiek1 Re: zyrtec 01.08.03, 11:26 9-10 kropli na noc. Dziecko obecnie 11 miesiecy, ale bierze w takiej dawce od 8 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
bettyko Re: zyrtec 01.08.03, 12:54 Cześć Dziękuję za wasze listy. Proszę napiszcie z jakich powodów wasze dzieci zaczęły dostawać Zyrtec. Moja mała bardzo często łapie katary,zresztą podobnie jakmój starszy syn,ale Ania ledwo zaczyna być ciepło i świeci słońce ,a jeśli jest upał to najgorzej to zamiast być zdrowa to ona zaraz dostaje kataru. Mówiłam pediatrze ale ona czasem mnie olewa. Ja też jestem alergikiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polaszea Re: zyrtec 01.08.03, 17:18 Zuzia brała Zyrtec z powodu silnej alergii, natomiast młodszy też alergik zaczął brać Zyrtec dopiero kiedy z morfologii wyszła mu anemia (niski poziom hemoglobiny i czerwonych krwinek)oraz podejrzenie zespołu złego wchłaniania (nietolerancja glutenu). Ania mama Zuzi i Marcina Odpowiedz Link Zgłoś
dora31 Re: zyrtec 01.08.03, 19:55 hej Mój synek zaczął brać zyrtec od 6 m-ca życia-4 krople wieczorem. Bierze je z powodu alergii.Starszy syn (także alergik)na początku także brał zyrtec,póżniej sterydy wziewne a teraz bierze claritine. pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
bettyko Re: zyrtec 02.08.03, 11:08 Hej Jak myślicie czy mogłabym podać małej Zyrtec sama czy byście się bały. POzdrawiam Bea Odpowiedz Link Zgłoś
agulagazeta.pl Re: zyrtec 04.08.03, 18:33 nie rób tego na własną rękę moja brała Zyrtex (5 kropli), potem Fenistil (5 kropli) a teraz wszystko odstawiłam.... i nic wielkiego się nie dzieje... jedziemy do lekarza prywatnie ponad 120km od miejsca zamieszkania mam dość przychodni i doświadczeń na moim dziecku trochę czytałam na temat alergii przepłakałam kilka nocy do tej pory nie wiem właściwie co uczula moją małą (zaczyna 10 msc) ale rozwija się wspaniale fizycznie i psychicznie wyniki badań w normie więc jestem pełna nadzieji, że kiedyś to "cholerstwo" przejdzie i nie będzie marszu alergicznego pozdrawiam zakłopotanych i dużo ciepła życzę mama - która kolejne dziecko na pewno będzie karmić piersią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
humcajs Re: zyrtec 14.08.03, 00:12 Jesli chodzi o Zyrtec to zastanawia mnie ten pęd lekarzy do przypisywania go na wszelkie prawdopodobne alergie, zwłaszcza u tak małych dzieci. Ja sama, jako osoba dorosła miałam objawy uboczne po tym leku i wcale długo go nie stosowałam. Moj syn po kilku tygodniach brania zaczął byc strasznie drażliwy i źle sypiał. Odstawiłam mu to, a u siebie zauważyłam tolerancję na wszelkie leki antyhistaminowe. teraz zostały mi tylko sterydy. U niektórych osób organizm przyzwyczaja sie do leku i tworzy sobie takie "obejście", wtedy to już przechlapane, nic nie pomaga. Acha, czytając opracowania medyczne przeczytałam, że cetyryzyna ma wiele objawów ubocznych, a najbezpieczniejsza (ale i najsłabsza) jest loratadyna (Claritine). Nie stosuje sie jej u dzieci poniżej 2 lat, bo po prostu nie przebadano dostatecznej ilości dzieci pod tym względem. a co by było gdyby dzieciom dać zwyczajnie wapno? Mojemu małemu to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś