iza2385 28.12.08, 10:48 witam mój mały jak zawsze w święta chory czy wielkanoc, boże narodzenie czy dłuższy weekend to choroba musi być.też tak macie zbieg okoliczności czy fatum, życzę zdrowia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillylive Re: chory w święta 28.12.08, 10:50 Moja tez chora święta czy tez nie srednio co 3tygodnie chora i co miesiac antybiotyk...... Odpowiedz Link Zgłoś
iza2385 Re: chory w święta 28.12.08, 10:53 mój też dwa tygodnie spokoju i od nowa i tak juz półtora roku równieżpobyty w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
haja987 Re: chory w święta 28.12.08, 11:15 ...w wigilię 39 st. gorączki, mega kaszel, wymioty, antybiotyk...moja coroczna świąteczna rzeczywistość...nie przejmuj sie. ZDRÓWKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.nya Re: chory w święta 28.12.08, 12:35 u nas standard, młodsze-obecnie roczne choruje raz w m-ącu, strasze 5,5r ciut rzadziej ale nie tak żeby w ogóle. W każdym razie w wigilie córka (starsza) dostała anginy ropnej z jakimiś zmianami opryszczkowymi, natomiast od wczorajszej nocy syn wysoko gorączkuje Odpowiedz Link Zgłoś
iza2385 Re: chory w święta 28.12.08, 16:30 widzę że nie jestem sama trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: chory w święta 28.12.08, 18:24 u nas tak było w poprzednie dwa lata,teraz było na szczęście ok!!! Ale jak choruje to zawsze w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: chory w święta 28.12.08, 18:56 nie jesteś sama, my mamy to samo. W tym roku różyczka Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: chory w święta 28.12.08, 20:59 Witajcie w klubie! a już myślałam,że tylko w mojej rodzinie sa takie upojne święta... W zeszłym roku-Boże Narodzenie- córka ( wtedy 3,5) ropne zapalenie gardła-antybiotyk. Syn ( wtedy 10 mies)w Wigilie gorączka a w I dzień świąt zapalenie krtani-ostry dyżur i prawie szpital. W ciągu roku wszelkie poważne infekcje to oczywiście weekendy i święta (np w Boże Ciało zapalenie zatok wylazło u synka pod postacia zapuchniętego całkowicie oka i oczywiście ostry dyżur). W tym roku syn dostał zapalenia krtani już w poniedziałek (22.12) więc poleciałam do lekarza zaopatrzyć się w leki na święta wigilia gorączka, mega katar i kaszel. W II dzień świąt dołączyła córka. Do dzis siedzimy w domu i sie leczymy.Na szczęcie mam nadzieję, że uda sie bez antybiotyków Takie to były święta... Rodzina pyta czy to juz nasza rodzinna tradycja? A mnie wcale nie jest do śmiechu, bo zaczynam się bać wolnych dni... Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: chory w święta 29.12.08, 09:34 Normalne, niestety. Na Wielkanoc mieliśmy maraton grypowy z gorączką 40 stopni, zapaleniem ucha jako gratis w promocji i gruźliczym kaszlem. Potem 8 miesięcy wszyscy byli zdrowi... do Wigilii kiedy to syn dostał lejącego kataru i okropnego kaszlu. Młodsza na dzień przed własnymi chrzcinami zasmarkała się po pas, a starszy tego samego dnia dostał zapalenia płuc i przesiedział chrzciny siostry z babcią w domu. Na szczęście z każdym rokiem coraz mniej chorują czego Wam wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: chory w święta 29.12.08, 19:14 Dzień przed Wigilią trafiłam z dwójką dzieci do szpitala z zapaleniem płuc, wyszliśmy dzisiaj, nie ubieraliśmy nawet choinki( Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: chory w święta 30.12.08, 11:47 No i przebiłas wszystkich Ale tak poważnie to współczuję i najważniejsze, że szpital juz za Wami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: chory w święta 02.01.09, 14:14 Dzięki, dzieciaki nie chorowały od września, już zaczęłam się cieszyć, że drugi rok przedszkola przebiegnie łagodnie, a tu bach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: chory w święta 02.01.09, 17:36 Zazwyczaj, szczególnie te zimowe. U tym roku młody zachorował na dwa dni przed wigilią i już wisiała groźba 3 antybiotyku w tym kwartale. Na szczęście się wybronił (po raz pierwszy byłam u lekarza homeopaty więc może to ma jakiś związek). I dalej był ok, aż na dwa dni przed sylwestrem mój mąż złapał ostre zapalenie gardła. Sylwestra przeleżał z gorączką ponad 38, dopiero dziś jest lepiej. Przegwizdane... Odpowiedz Link Zgłoś